Ostali sportovi

Borna Katalinić u drugom kolu

HINA • petak, 26.10.2007.

Nakon Vedrana Đipala i Marija Šivolije plasman u drugo kolo Svjetskog prvenstva u boksu, koje se održava u Chicagu, izborio je i Borna Katalinić u kategoriji do 69 kilograma...

Mlađi od braće Katalinić u odličnom je dvoboju prvog kola pobijedio Tureana Johnsona s Bahama 22:10. Borna, koji je član zagrebačke Lokomotive, sjajno je otvorio meč i već je u prvoj rundi stekao veliku prednost (9:2). Do konca meča prednost je još i povećao. Jedini krizni trenutak bio je u trećoj rundi koja je završila rezultatom 3:3.

"Bahamac je bio čvrst, vidjelo se da ne dolazi iz Europe. Udarao je u klinču i to me malo iznenadilo", kazao je pobjednik nedavnog EABA turnira u Bosni i Hercegovini. Borna nakon meča nije skrivao zadovoljsvo što je postao treći hrvatski boksač u Chicagu koji se probio do drugog kruga.

"Zadovoljan sam, vodio sam cijelo vrijeme i zasluženo sam slavio", zaključio je Borna, dvije godine mlađi brata Borisa, koji je ispao u prvom kolu.

U petak će u ring izaći Vedran Đipalo u kategoriji do 91 kilogram kojeg očekuje dvoboj drugog kola, a potom će se u nedjelju boriti i Marijo Šivolija (do 81 kg), koji je bio slobodan u prvom kolu. Njihove borbe mogao bi pratiti i veliki broj hrvatskih navijača, jer je Hrvatski radio u Chicagu počeo reklamirati borbe hrvatskih reprezentativaca među našim iseljenicima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!