Rukomet

Slovenci pali i u Splitu

Bernard Jurišić • petak, 26.10.2007.

U prekrasnoj atmosferi pred gotovo 6.000 gledatelja, hrvatska rukometna reprezentacija "debitirala" je u Splitu. Sva sila emocija dočekala je momčad Lina Červara u gradu Ivana Balića i Petra Metličića, a kao šlag na tortu došla je i pobjeda protiv Slovenije...

Hrvatska - Slovenija 33:30 (16:15)

Split, Velika dvorana SC Gripe, 6.000 gledatelja
HRVATSKA - SLOVENIJA 33:30 (16:15)
Suci: Pandžić i Šatordžija (oba BiH)

HRVATSKA: Jerković (3 obrane), Alilović (11 obrana); Sulić (2), Balić (4), Lacković (1), Zrnić (7), Vori (6), Dominiković (1), Džomba (4), Vuković (2), Špoljarić, Metličić (2), Buntić, Vukić, T.Valčić (1), Ninčević (3). Izbornik: Lino Červar

SLOVENIJA: Vončina (2 obrane), Škof (3 obrane), Lapajne (5 obrana); M.Žvižej (2), Backović (6), Rapotec (4), Ščurek (1), Kavtičnik (4), Mlakar (3), Natek, Hribar, Praznik (3), Gajić (4), Nikolić, Bilbija (2), L.Žvižej (1), Zorman. Izbornik: Kasim Kamenica

Hrvatska rukometna reprezentacija u svom prvom povijesnom nastupu u Splitu, pobijedila je Sloveniju 33:30. U utakmici u kojoj su Split i Dalmacija konačno dobile prigodu na djelu vidjeti najveće majstore rukometne igre u crveno-bijelim dresovima, momčad Lina Červara ostvarila je i drugu ovotjednu pobjedu protiv renomiranog protivnika.

Slika 1 od 2.
Foto: Bruno Karadža

U prvom poluvremenu rezultat je "varirao" oko nule, a dva pogotka za Sloveniju (1:3) i Hrvatsku (15:13) bila su najveća prednost koju je ijedna momčad ostvarila. Na poluvrijeme se otišlo s minimalnih 16:15 za Hrvatsku, nakon što je Zrnić realizirao sedmerac.

Drugo poluvrijeme s dva pogotka otvorio je debitant Ninčević, a Jerkovića je na vratima zamijenio Alilović i čuvao svoju mrežu čistom čak sedam minuta. Zrnić i Vori bili su najčešća rješenja u našem napadu, a s nekoliko atraktivnih poteza publiku je na noge dignuo veliki Ivano Balić.

Slika 2 od 3.
Foto: Bruno Karadža

Hrvatska je u nekoliko navrata imala prednost od pet pogodaka, koju je prvi put dosegnula u 47. minuti (26:21), a Slovenci su se uspjeli primaknuti do 29:27 četiri minute prije kraja. No, više od toga nisu mogli, Hrvatsaka je sačuvala prednost i proslavila pobjedu s ukupnih 33:30.


Slika 3 od 4.
Foto: Bruno Karadža

Lino Červar, hrvatski izbornik: "Ponosni smo što smo bili dio humanitarnog spektakla u Širokom Brijegu i Splitu, a ovu akciju smo iskoristili i da provjerimo aktualno stanje u našoj momčadi. Moramo se vratiti na izvorne vrijednosti, a to su taktička disciplina i tjelesna sprema. Vidi se da ima nekoliko igrača koji ne igraju, za EP nećemo imati puno vremena za pripreme, no vjerujem da ćemo se dobro spremiti. Moram reći da me zabrinjava stanje Lackovićeva koljena i mislim da taj problem nije riješen, bez obzira što doktori govore da jest. On je i dalje nesiguran i ne osjeća se dobro na terenu. Split? Bilo je puno emocija danas, bio sam uzbuđen i vidio puno ljubavi i poštovanja prema nama. Split i cijeli hrvatski jug zaslužili su da im se odužimo za sve velike rukometaše i sportaše koje je dao Hrvatskoj i svijetu."

Kasim Kamenica, slovenski izbornik: "S obzirom da je Hrvatska igrala praktično kompletna i u dva veličanstvena ambijenta, ne mogu reći da sam nezadovoljan čak i s dva poraza. Ohrabruje me nastup nekih debitanata, no stalno nas prate problemi i najvažnije nam je kompetirati se i što bolje pripremiti za EP."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!