Rukomet

Poljska i Švedska u finalu

Vedran Attias • subota, 27.10.2007.

Na turniru koji se održava u Dortmundu, domaćin se ipak nije uspio kvalificirati u finale. Poljaci nastavljaju s odličnim igrama koje su pokazali na Europskom prvenstvu i, iako su u finalu poraženi od Nijemaca, zasluženo su ušli u finale gdje će im protivnik biti Švedska koja je pobijedila Rusiju...

U Dortmundu, pred više od 9000 tisuća gledatelja, Poljaci su pobijedili Nijemce i ušli u finale. Poljaci su cijelu utakmicu bili bolja ekipa i vodili su od samog početka. Na poluvremenu su vodili 14:11, a na kraju su pobijedili 32:28.

Poljaci su ostavili bolji dojam u prvom dijelu, iako je u 20. minuti bilo 11:9 za Nijemce. Tada Poljaci stišću u obrani i okreću utakmicu. Nijemci su ostali bez gola do kraja prvog dijela, a Poljaci su zabili čak pet i tako otišli na odmor s tri gola prednosti.

Nijemci su se golovima Baura i Glandorfa na početku drugog dijela opet vratili u igru na 15:17. Tada gosti opet ubacuju u veću brzinu i preko Bieleckog opet bježe na pet razlike - 16:21. Nijemci su se do kraja opet vratili u igri i došli čak na 23:24, no dojam je bio kako kad god se Nijemci približe - Poljaci malo stisnu i odu na četiri-pet razlike.

Ovoga puta su otišli na 26:30 i to je bila prednost koju Nijemci više nisu mogli stići. Fritz je imao trinaest obrana, Bitter šest, a najbolji strijelac kod domaćina bio je Glandorf s osam pogodaka. Kod Poljaka Weiner je imao jedanaest obrana, a Bielecki je bio najbolji strijelac s devet pogodaka. Njemačka igra u 15 sati u nedjelju utakmicu za treće mjesto protiv Rusije.

Šveđani su uvjerljivom pobjedom protiv Rusa 33:28 izborili nastup u finalu. Rusi su dobro otvorili utakmicu i poveli 4:2, no tada Šveđani rade seriju 5:0 i bježe na 7:4. Kallmann već u ranoj fazi utakmice zabija par golova i Šveđani odlaze na velikih 10:5.

Rusi su do kraja prvog dijela dobrim obranama Kostygova i golovima Dibirova smanjili rezultat na prihvatljivih 14:16. U nastavku Šveđani opet odlaze na pet razlike - 20:15.

Rusi su zadnji kakav-takav priključak uhvatili na 19:23, ali tada Šveđani rješavaju utakmicu. Rastvortsev je isključen na dvije minute i to je riješilo utakmicu. Šveđani vrlo brzo odlaze na 28:20 i pitanje pobjednika bilo je riješeno. Kod Rusa najviše golova zabio je Dibirov (8), a kod Šveđana, očekivano, Kallmann sa sedam.

Turnir u Dortmundu, polufinala: Njemačka - Poljska 28:32, Rusija - Švedska 28:33

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!