Ostali sportovi

Poznati termini dodatnih kvalifikacija za OI

HINA • nedjelja, 28.10.2007.

Međunarodna boksačka federacija (AIBA) odredila je termine dodatnih turnira za plasman na Olimpijske igre u Pekingu...

Za nas je to vrlo bitno jer će hrvatski boksači koji nisu uspjeli na Svjetskom prvenstvu u Chicagu, imati još dvije prilike za vađenje olimpijske vize.

Kvalifikacijski turniri će se održavati po kontinentima, a prvi europski počinje 27. veljače iduće godine u talijanskoj Pescari. Drugi europski turnir održat će se u Ateni početkom travnja (počinje 7. travnja).

Na Svjetskom prvenstvu u Chicagu vize za Peking izborit će 88 boksača, a od hrvatskih reprezentativaca u igri su još Marijo Šivolija i Borna Katalinić. U Peking vodi plasman u četvrtfinale, što znači da obojica hrvatskih boraca moraju upisati još dvije pobjede. Šivolija je već nastupio na OI u Ateni gdje je poražen u prvom kolu. Još uvijek nije poznato koliko će se viza dijeliti u Pescari i Ateni, a tu će nepoznanicu AIBA razriješiti nakon SP-a.

AIBA je u Chicagu i potvrdila članove Izvršnog odbora, koje predvodi predsjednik AIBA-e Ching Kuo Wu. Osim njega u IO-u su i dopredsjednik Uzbekistanac Gofur Rahimov, dopredsjednik Francuz Humbert Furgoni, Alžirac Abdellah Bressalem, te Amerikanac Charles Butler.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!