Zimski sportovi

Ligety najbolje počeo

Goran Tomičić • nedjelja, 28.10.2007.

Amerikanac Ted Ligety vodeći je nakon prve vožnje veleslaloma u Söldenu, a najbliži je Kalle Palander. Unutar sekunde zaostatka su još Raich i Blardone...

Na teškoj stazi u Söldenu najbolje rezultate u prvoj vožnji ostvarila su trojica skijaša s najboljim startnim brojevima. Prvi je iz startne kućice krenuo Kalle Palander, koji je u gornjem dijelu napravio manju grešku, no nikakvih drugih problema nije imao, a takva sigurna vožnja donosi Fincu velike izglede za plasman na postolje.

Startni broj dva imao je Ted Ligety, koji je pokazao da bi ovo mogla biti njegova sezona. Sjajan tehnički nastup u gornjem dijelu donio je američkoj uzdanici 75 stotinki prednosti na prolaznom vremenu, a do kraja je vozio malo opreznije, što je bilo dovoljno za 20 stotinki ispred Palandera. Sljedeći je krenuo Raich, koji je u gornjem dijelu imao veliku pogrešku i zaostao je za Ligetyem 53 stotinke, ali, iako je donji dio odvezao dobro, zaostatak se povećao za dodatnih pet stotinki.

Vezane vijesti

U borbu za postolje se može ravnopravno uključiti i četvrtoplasirani Blardone, koji je bio loš u gornjem dijelu, ali nakon prolaza je uspio to ispraviti. Aksel Lund Svindal, branitelj Velikog kristalnog globusa, sezonu je otvorio lošom vožnjom. U gornjem dijelu prebrz ulazak u zavoj ga je gotovo stajao odustajanja, a odmah nakon toga je krajnjim naporom prošao jedna vrata i već na prolazu zaostajao je sekundu i 25 stotinki, što je u donjem dijelu popravio za tek osam stotinki.

Još dva velikana nisu zadovoljna svojom prvom vožnjom. Bode Miller, koji se odvojio od američke reprezentacije, vozio je previše oprezno i nalazi se na tek 17. poziciji s gotovo dvije sekunde zaostatka. Samo jedno mjesto ispod njega je Maier, koji je u prvom nastupu u Söldenu pokazao nastavak loše forme iz prošle sezone.

Ivica Kostelić se nije uspio plasirati u drugu vožnju, zaostatak od četiri sekunde i 32 stotinke bio je dovoljan tek za 53. mjesto. Na posljednjoj poziciji koja vodi u drugu vožnju nalazi se Šveđanin Markus Larsson, koji je od našeg predstavnika bio brži za sekundu i 53 stotinke.

Druga vožnja je na rasporedu u 12:45, gdje će biti zanimljivo vidjeti može li na istoj stazi netko ponoviti jučerašnji pothvat Kathrin Zettel.

Sölden, veleslalom, prva vožnja
1. Ted Ligety (SAD) 1:07:72
2. Kalle Palander (Fin) +0:20
3. Benjamin Raich (Aut) +0:58
4. Massimiliano Blardone (Ita) +0:89
5. Daniel Albrecht (Švi) +1:02
6. Aksel Lund Svindal (Nor) +1:17
7. Francois Bourque (Kan) +1:32
8. Manfred Moelgg (Ita) +1:48
9. Didier Cuche (Švi) +1:49
10. Alberto Schieppati (Ita) +1:52
...
53. Ivica Kostelić (Hrv) +4:32

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!