Zimski sportovi

Svindal pokorio Sölden

Goran Tomičić • nedjelja, 28.10.2007.

Norvežanin Aksel Lund Svindal pobjedom je započeo obranu naslova ukupnog pobjednika Svjetskog kupa. Ligety i Palander su sačuvali plasman na postolje, a pothvat druge vožnje napravio je odlični Bode Miller...

Odlična je bila druga vožnja veleslaloma skijaša u Söldenu. Svindal je impresivnom vožnjom uspio nadoknaditi sekundu i 17 stotinki zaostatka za Ligetyem, nakon što je u prvoj vožnji bio na šestom mjestu. Norvežanin je sa starta krenuo s 76 stotinki prednosti ispred Millera, koji je tada bio u vodstvu, a sigurnom vožnjom do prolaznog vremena je izgubio samo osam stotinki, ali savršenom linijom u donjem dijelu staze povisio je prednost na sekundu i šest stotinki, a to je bilo najbolje vrijeme druge vožnje.

Unatoč jako lošem nastupu u drugoj vožnji i tek 20. vremenu, Ted Ligety će biti zadovoljan svojim rezultatom u Söldenu, budući da je drugo mjesto ipak potvrda prošlosezonske dobre forme. Amerikanac je bio najbolji nakon prve vožnje, te je u drugi nastup startao sa sekundom i 17 stotinki prednosti pred Svindalom, no već od početka je bio nesiguran, a već na prvoj neravnini je napravio veliku grešku nakon preriskantnog ulaska u vrata i prolazno vrijeme je pokazivalo samo 36 stotinki prednosti. U donji dio staze je također ušao nesigurno i nekoncentrirano, što ga je stajalo pobjede i zaostao je 32 stotinke za odličnim Svindalom.

Vezane vijesti

Palander je u gornjem dijelu staze također pogriješio, ali izgubio je mnogo manje vremena od Ligetya, a ostatak staze odvezao je malo preoprezno i u cilj je ušao s zaostatkom od sedam stotinki iza Ligetya. Nastup Benjamina Raicha je bio nesiguran, ali ipak dovoljno dobar za četvrto mjesto. Junak druge vožnje zove se Bode Miller, koji je sa 17. mjesta stigao na peto. Bila je to nastup u njegovom stilu, agresivno i konstantno na rubu odustajanja. Imao je 35 stotinki prednosti ispred Lanzingera, a do prolaza je povisio za još 24 stotinke, ali odmah nakon prolaza je prebrzo ušao na vrata i tu je izgubio priliku za još boljim rezultatom, iako je i peto mjesto odlično nakon loše prve vožnje.

Plasmanom među najboljih deset su svakako zadovoljni Moelgg, Fanara i Schieppati, a dobru formu je zadržao i Cuche. Iznenađenje je deseto mjesto Austrijanca Lanzingera, dok njegov sunarodnjak Scheiber poziciju ispod više nije iznenađenje, a to 11. mjesto dijeli sa Švicarcem Berthodom, koji je imao sličnih problema kao Miller. Loš nastup iz prve vožnje Maier je dodatno pokvario u drugoj i utrku je završio tek na 20. poziciji.

Iduća utrka skijaša trebao bi biti slalom u Leviju 11. studenog, ali to je upitno zbog toplog vremena u finskom skijalištu, a to stvara organizatorima probleme s nestašicom snijega.

Sölden, veleslalom
1. Aksel Lund Svindal (Nor) 2:17:87
2. Ted Ligety (SAD) +0:32
3. Kalle Palander (Fin) +0:39
4. Benjamin Raich (Aut) +0:66
5. Bode Miller (SAD) +1:06
6. Manfred Moelgg (Ita) +1:16
7. Thomas Fanara (Fra) +1:25
8. Didier Cuche (Švi) +1:31
9. Alberto Schieppati (Ita) +1:60
10. Matthias Lanzinger (Aut) +1:65

Ukupni poredak Svjetskog kupa
1. Aksel Lund Svindal (Nor) 100
2. Ted Ligety (SAD) 80
3. Kalle Palander (Fin) 60
4. Benjamin Raich (Aut) 50
5. Bode Miller (SAD) 45
6. Manfred Moelgg 8Ita) 40
7. Thomas Fanara (Fra) 36
8. Didier Cuche (Švi) 29
9. Alberto Schieppati (Ita) 26
10. Matthias Lanzinger (Aut) 24

Poredak veleslaloma
1. Aksel Lund Svindal (Nor) 100
2. Ted Ligety (SAD) 80
3. Kalle Palander (Fin) 60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!