Ostali sportovi

Patsi i Coltsi neokrznuti, Giantsi pobijedili u Londonu

Mario Majdić Natrlin • ponedjeljak, 29.10.2007.

U devetom tjednu NFL-a Wembley je bio poprište drugačije vrste "nogometa", a nakon zapanjujućih pobjeda Patriotsa i Coltsa pažnja se sada može u potpunosti posvetiti sljedećoj nedjelji i njihovom međusobnom dvoboju….

Za svoje nastupe u devetom tjednu, Giantsi i Dolphinsi su morali preletjeti Atlantski ocean i u Londonu su odigrali prvu utakmicu regularne sezone NFL-a izvan Sjeverne Amerike. Na kišovitom i blatnjavom Wembleyu uz teške uvjete i rovovsku borbu, Giantsi su uspjeli doći do svoje 6 pobjede u sezoni. U prvom su dijelu utakmice poveli sa 13:0 što se pokazalo nepremostivom preprekom za Miami. QB Giantsa Eli Maning je, s obzirom da nije imao najbolje uvjete za dodavanja, utrčao za polaganje, a lopta je najčešće bila u rukama RB-a Brandona Jacobsa koji je u 23 pokušaja "prevalio" 131 yard. Miami je u drugom poluvremenu preuzeo inicijativu i zabio deset poena, ali dalje od toga nije išlo. Izgleda da ni London nije pomogao Dolphinsima koji su sada na dnu lige sa osam poraza i u društvu St. Louis Ramsa koji su im konkurencija sa jednakim brojem poraza.

Na drugoj strani "velike bare", u matičnoj zemlji američkog nogometa igrale su se ostale utakmice devetog tjedna. Vrijedi spomenuti dvoboj rivala Bengalsa i Steelersa u Cincinnatiju gdje su domaćini Bengalsi sedmi put za redom kod kuće izgubili od žestokih divizijskih rivala. Gosti su imali kontrolu tokom cijele utakmice. WR Hines Ward uhvatio je dva TD dodavanja raspoloženog QB-a Bena Roethlisbergera koji je bacio ukupno za 230 yarda. Standardno jaki "probijački" napad Steelersa je dodatno dokrajčio standardno propusnu obranu Bengalsa, što je dovelo do svođenja njihovih šansi za doigravanje na minimum, dok su Steelersi dokazali da su među najjačim momčadima ove sezone sa omjerom 5 – 2.

Za razliku od razočaravajućih Bengalsa, ugodno iznenađenje ove godine zasigurno su Detroit Lionsi, koji su sinoć upisali svoju drugu pobjedu protiv Bearsa i petu pobjedu sezone nasuprot dva poraza. Ovakav se start u sezonu nikako nije mogao očekivati od Lionsa koji su prošlih godina imali u najmanju ruku imali sporedne uloge. Ali ove godine, njihov napad funkcionira veoma dobro na čelu sa vođom navale Jonom Kitnom koji je ove sezone bacio za 1.480 yardi i osam TD dodavanja. Kada im se pridruži obrana i odigra kvalitetno kao sinoć protiv Chicaga (presjekli su četiri lopte), Lionsi se sve više transformiraju od "vreće za napucavanje" do respektabilnih i nepoželjnih protivnika. U Motownu nakon prvotne nevjerice vladaju oduševljenje i gomila pitanja – koliko daleko Lionsi ove godine objektivno mogu otići?

Neizvjesno je bilo i u dvoboju Jaugarsa i Buccaneersa. Bio bi to dvoboj dvaju do sada nepresječenih QB-a da se u prošlotjednoj utakmcici QB David Gerard nije ozlijedio pa ga je zamijenio Quinn Gray. Ipak to nije zasmetalo Jacksonvillu da pobijedi. QB Tampe Bay, do sinoć izvrsni Jeff Garcia imao je tri presječene lopte, uključujući i jednu sa 30 sekundi do kraja koja je presudila utakmicu. Tampa Bay je ušla u četvrtu četvrtinu sa vodstvom od 23:17, ali TD dodavanje Graya za WR Matta Jonesa dovelo ih je u vodstvo 24:23 koje se pretvorilo u konačni rezultat utakmice. Jaguarsi također ove godine igraju veoma dobro i imaju omjer pobjeda i poraza 5-2

Ako je netko sumnjao u obranu New Englanda zbog malo slabije igre u prethodna dva tjedna, Patriotsi su, u iščekivanju dvoboja za Coltsima, riješili i to pitanje pobjedom nad Washington Redskinsima 52:7. U učinkovitost njihovog napada sigurno nije sumnja" nitko. Već se je uvriježilo mišljenje kako Patriotsi "zabijaju po volji", a izgleda da su sinoć bili poprilično raspoloženi.

National Footbal League, osmi tjedan: Carolina – Indianapolis 7:31, Chicago – Detroit 7:16, Cincinnati – Pittsburgh 13:24, Miami – NY Giants 10:13, Minnesota – Philadelphia 16:23, St. Lous – Cleveland 20:27, Tennessee – Oakland 13:9, NY Jets – Buffalo 3:13, San Diego – Houston 35:10, Tampa Bay – Jacksonville 23:24, New England – Washington 52:7, San Francisco – New Orleans 10:31,

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!