Automoto

Raskinuli McLaren i Alonso

Vedran Attias • petak, 02.11.2007.

Nakon što su Ron Dennis i Fernando Alonso sjeli za stol, odlučili su kako je raskid ugovora najbolje rješenje za obje strane. Tako je dvostruki svjetski prvak postao free agent...

Takva odluka "visila" je već dugo u zraku zbog stalnih "trzavica" u ekipi McLarena, a gubitak oba naslova samo je proširio jaz između Alonsa i ostatka ekipe. Alonso, iako neosporno sjajan vozač, pokazuje kako ima velikih problema s komunikacijom u ekipi. Nakon što se prošle sezone konstantno žalio na ekipu u Renaultu, sada je isto napravio i u McLarenu koji ga se odlučio riješiti.

Alonso je ovako prokomentirao raskid trogodišnjeg ugovora nakon samo jedne godine: "Od malih nogu sam htio voziti za McLaren, no ponekad u životu neke stvari jednostavno ne funkcioniraju kako želite. Ja i dalje mislim kako je McLaren odlična momčad iako je bilo uspona i padova tijekom sezone."

Alonso se predomislio oko stava kako se u ekipi favoriziralo Hamiltona: "Znam kako je bilo priča o favoriziranju unutar ekipe i svašta se izgovori u žaru borbe, no sada mogu reći kako sam uvijek imao istu priliku za pobjediti kako i Lewis."

Ron Dennis, kao šef momčadi Mclaren Mercedes, zahvalio se Alonsu na svemu i poželio mu sve najbolje u karijeri: "On je odličan vozač, no zbog nekih razloga jednostavno nije išlo između McLarena i njega. Mislimo kako je razlaz najbolje rješenje za obje strane i sada se možemo posvetiti idućoj sezoni."

Alonsa se već povezuje s mnogo momčadi, no nekako su najglasnije priče kako će završiti u Red Bullu. Kada je u pitanju prestižno mjesto vozača McLarena, najveći kandidati su Nico Rosberg i Heikki Kovalainen, no sezona je tek završila i sigurno je kako će Alonso i McLaren učiniti zanimljivim idućih nekoliko mjeseci s pričama o novoj momčadi odnosno vozačima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!