Nogomet

"Derbi momčadi u formi"

Vedran Attias • petak, 02.11.2007.

Dinamo prije velike utakmice s Baselom mora odigrati i jednu "manju" s Cibalijom. Iako Modri u Vinkovcima tradicionalno dobro prolaze, trener Branko Ivanković poziva na oprez kod svojih igrača...

Modri su u zadnja tri prvenstvena gostovanja u Vinkovcima ostvarili tri pobjede bez primljenog gola, no Cibalia je ove sezone vrlo dobra, čak iznad svih očekivanja, i trenutno su u vrlo dobroj formi: "Ne bih volio kada bi doživjeli utakmicu s Cibalijom kao nešto što moramo odraditi prije Basela jer tu utakmicu možemo tretirati kao "mali" derbi dvije momčadi koje su trenutno u najboljoj formi."

Još je jednom spomenuo utakmicu iz prvog dijela sezone: "Ne trebam posebno napominjati kako smo u prvoj utakmici s Cibalijom imali velikih problema gdje su oni imali na kraju priliku odnijeti bod." U momčadi Cibalije najboljim dijelom momčadi smatra napad: "To je dobra momčad koja ima iskusne, ali i mlade i poletne igrače. Dobro su izbalansirani, od odličnog golmana Burcse do najboljeg dijela momčadi - napada gdje su Kerić, Bagarić, Dodik i otkriće Malčić."

Trener Dinama izuzetno je zadovoljan s formom svojih igrača: "Ja sam jako zadovoljan što smo se mi vratili pobjedama nakon poraza u Varaždinu. Nakon Šibenika se spominjao naš pad forme, ali mi smo baš u tim utakmicama pokazali kako se znamo postaviti i doći do pobjede. Protiv Intera smo pokazali jednu odličnu igru i raspoloženje."

Među igrače koji konkuriraju za sastav vraćaju se kapetan Luka Modrić i Hrvoje Čale, a Boško Balaban je i dalje van pogona: "Balabanovi nalazi još uvijek nisu potpuno čisti. Stara ozljeda je sanirana, ali se pojavilo oštećenje na drugom mjestu. Nije sporna njegova želja i volja, ali mišić je vrlo osjetljiva stvar. Balabana ćemo još testirati i snimati i onda će se više znati, no situacija u svakom slučaju, nije jednostavna."

Nije sigurno niti hoće li Modrić nastupiti u Vinkovcima, a ako neće njegovo će mjesto ponovno zauzeti Guela. Sastav za Vinkovce je: Koch, Etto, Drpić, Schildenfeld, Čale, Pokrivač, Vukojević, Sammir, Modrić/Guela, Mandžukić, Šokota.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Trener je svjestan kako je već u glavama igrača utakmica Lige Uefa: "Iako je utakmica s Cibalijom pred nama, jednostavno ne možemo ne spomenuti i ne razmišljati o Baselu. Može se reći kako je ta utakmica, uz one s Werderom i Ajaxom, utakmica sezone. Utakmica koja je jako bitna u ostvarivanju našeg cilja u Ligi Uefa."

Ivanković je malo pričao i o protivnicima u Ligi Uefa: "Znate i sami kako je Basel prvi na tablici, Brann je osvojio prvenstvo i kako je HSV u odličnoj formi." Rekao je kako će Modri poslati svog čovjeka i na utakmicu Rennes - Brann kako bi se što bolje pripremili za svoje utakmice s tim momčadima.

Ivanković se slaže s izjavom Georga Kocha kako su Dinamo i HSV najbolje momčadi u skupini: "I ja želim misliti i mislim tako. Mi smo pokazali kako imamo kvalitetu i moć i naš optimizam nije nerealan. Bez takvog stava, nema smisla niti ulaziti u utakmice."

Naglasio je trener Modrih kako očekuje, kao i uvijek, potporu navijača u predstojećim utakmicama: "Očekujem kako će navijači na utakmici s Baselom stvoriti odličnu atmosferu. U Vinkovcima također očekujem puno naših navijača iz cijele Slavonije."

Modri strateg nije iznenađen pozivom Mandžukića u mladu reprezentaciju: "To je pozitivna, ali ne i čudna stvar. On je svojom igrom, zalaganjem, ponašanjem i pristupom zaslužio taj poziv, a siguran sam kako će ubrzo dobiti i poziv izbornika A reprezentacije."

Trener Ivanković rekao je kako njegov pomoćnik Rajko Magić, kao što je i najavljeno, u subotu ide gledati Basel protiv Grasshoppersa. Vrata stadiona se u četvrtak otvaraju u 18 sati i mole se gledatelji da dođu što ranije kako bi se izbjegle moguće gužve na ulazima. Što se tiče Cibalije, ista priča - Modri poštuju domaćina, njihove rezultate ove sezone, ali i vrlo jasno najavljuju kako ih zanima samo pobjeda.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!