Automoto

Briatore prvi poslao ponudu

Zvonimir Šimunović • subota, 03.11.2007.

Nije dugo trebalo čekati na prve ponude Fernandu Alonsu. Najprije se dvostrukom svjetskom prvaku Formule 1 javio njegov bivši šef Flavio Briatore...

Nakon što je jučer i službeno objavljeno da Fernando Alonso odlazi iz McLarena, kao nova (stara) momčad letećeg Španjolca spominje se Renault. Naime, šef momčadi s kojom je Alonso dva puta osvajao naslov svjetskog prvaka izjavio je danas da je kontaktirao vozača u vezi buduće suradnje: "Prezentirao sam Fernandu naš budući projekt. Jedna od stvari koje nudimo je i višegodišnja suradnja jer ugovor na godinu dana ne bi imao smisla. Ako se naše želje budu podudarale moguće je da Alonso ponovo vozi za Renault", izjavio je Briatore za talijansku Gazzettu dello Sport. Upitan što misli o tome da Alonsa u McLarenu zamjeni ovogodišnji vozač Renaulta Heikki Kovalainen, Briatore je rekao "da su veće šanse da će Alonso voziti za Renault, nego Kovalainen za McLaren, iako se ništa ne može sa sigurnošću tvrditi.".

Lov na Fernanda Alonsa tako je i "svečano otvoren". Nakon ovoga, vjerojatno slijede ponude Toyote i Red Bulla koji se također spominju kao moguće nove destinacije najveće zvijezde ovogodišnjeg prijelaznog roka Formule 1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!