Nogomet

Blaževićevo najgore poluvrijeme

Ivor Krapac • subota, 03.11.2007.

Miroslav Blažević je u sve većim brigama na klupi Zagreba. Nakon što su ranije u prvenstvu to već učinili Slaven Belupo, Rijeka, Dinamo, Osijek i Međimurje, u 15. kolu je i Varteks otišao iz Kranjčevićeve bez poraza, uz bolju igru u drugom poluvremenu koja im je mogla donijeti i više od boda. Unatoč toj propuštenoj prilici, gostujući trener Dražen Besek imao je više razloga za zadovoljstvo...

"Mislim da je utakmica bila dobra i zanimljiva, Zagreb je imao više od igre u prvom poluvremenu, a mi u drugom", komentirao je Besek nakon susreta: "Ostvarili smo ono što nam je bio cilj kad smo dolazili ovdje, nismo izgubili, ali nakon dobrog drugog poluvremena tu je i mali žal za tri boda."

Varteksov trener nije htio posebno komentirati spornu situaciju iz 65. minute, kad je sudac Ivan Križarić prvo označio kazneni udarac za njegovu momčad, pa naknadno preinačio tu odluku u slobodni udarac izvan 16-erca ("Nisam bio dovoljno blizu da bih vidio"), dok je o važnosti gostujućeg boda dodao: "Ovo nam je poticaj za nastavak, sada nas čekaju dvije izuzetno teške utakmice na domaćem terenu, a današnji rezultat mogao bi nam pomoći da mirnije uđemo u zimu i pripreme za nastavak na proljeće."

Vezane vijesti

Miroslav Blažević konstatirao je da je njegova momčad izgledala dobro samo u prvih 20-ak minuta, dok je o drugom dijelu utakmice bio kratak i jasan: "To je možda i najgore drugo poluvrijeme otkako sam ovdje."

"Nakon dobrih prvih 20 minuta dogodio nam se pad iz objektivnih razloga, a drugo poluvrijeme je apsolutno pripalo Varteksu pa mi ostaje da kažem kako sam zadovoljan što nismo prošli i gore", dodao je Ćiro, ne razglabajući puno o objektivnim razlozima koji su doveli do pada u igri - kazao je tek da zna za njih i da se nada da će ubrzo biti bolje.

Posebno poglavlje priče o ovoj utakmici bio je Marko Grgić, koji je danas trebao biti u početnom sastavu. Trener ga je eliminirao iz konkurencije za nastup naznačivši tek da se ponio nesportski i da je zbog toga kažnjen: "Što se točno dogodilo je interna stvar, ne želim o tome javno... Vjerujem da će mu ova kazna dati do znanja da se mora ponašati onako kako njegovi suigrači to zaslužuju, a ne kao klupska zvijezda koja ne poštuje hijerarhiju na kojoj jako inzistiram."

Trenerovu kritiku zavrijedio je i Senijad Ibričić, koji je danas igrao u napadu uz Miroslava Pejića. Jasno, to mu nije prirodna pozicija, njegovo mjesto je u srednjem redu, a Ćiro nije bio zadovoljan onime što je pružio - zbog toga je, uostalom, i povukao Ibričića na klupu u 75. minuti.

"Koga drugog sam mogao staviti u napad? Jurendića? A koga onda da izbacim iz vezne linije?", pitao se Zagrebov trener, dodajući i riječ-dvije o onom što svi znaju - čim nema Krune Lovreka, u Zagrebovoj napadačkoj igri nastaje niz problema. "Istina je da Lovrek ovoj momčadi jako nedostaje, dvojica koja pretendiraju da bi trebali biti u špici, Grgić i Jurendić, nemaju dosad nijednu asistenciju ni pogodak, a igrali su dosta. Ne mogu biti zadovoljan tim učinkom."

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!