Košarka

Popović samozatajan, debitirao Kedžo

Branimir Korać • subota, 03.11.2007.

Žalgiris se vratio pobjedničkim navikama u Baltičkoj ligi. Nakon što su posljednji susret u ovom regionalnom natjecanju odigrali još početkom listopada, u subotu su na svom parketu s lakoćom nadigrali ASK Rigu...

U dvoboju velikana europske košarke Žalgiris je nadigrao ASK Rigu. Riga je u razdoblju prije Drugog svjetskog rata bila u europskim pojmovima nedodirljiva, a svijetlih trenutaka u povijesti imao je i Žalgiris, posebice u osamdesetim godinama. I dok danas Žalgiris igra elitnu Euroligu, Riga je daleko od europskog vrha.

Sukladno tome Žalgiris niti nije imao problema u ovom dvoboju. Većim dijelom susreta imao je vrlo visoku prednost i na kraju s lakoćom slavio 94:72. Naš Marko Popović igrao je tek devet minuta i ostao bez poena promašivši jedan šut za tricu. Pobjednika su predvodili Marcus Brown s 19 poena (6/9) i Eurelijus Žukauskas s deset poena (4/6) i sedam skokova. Kod Rige 11 poena (4/10) je ubacio Sandis Buskevics dok je deset (5/7) dodao Aerick Sanders.

Mateo Kedžo debitirao je u petorci Kaleva iz Tallina na gostvanju Valmiere. Valmiera je poražena 85:77, a Kedžo je za 19 minuta ubacio četiri poena (2/5 za dva, 0/2 za tri) dok je prvo ime susreta bio Travis Reed s 21 poenom (10/15). Kod poraženih istaknuli su se Ingus Bankevics s 19 poena (7/15) i Vladimir Štimac s 15 poena (5/13) i čak 19 skokova.

Baltička liga:
Žalgiris - ASK Riga 94:72, Valmiera - Kalev Tallin 77:85.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!