Zimski sportovi

Medvjedi izgubili snagu

Davor Sajko • subota, 03.11.2007.

Slovenska Slavija svladala je zagrebački Medveščak u utakmici humanitarnog karaktera za pomoć stradalim obiteljima iz Kupske ulice. Nakon sjajne prve trećine Medvjedi su izgubili snagu i dopustili znatno mlađoj i poletnijoj slovenskoj momčadi da nadoknadi zaostatak i dođe do pobjede...

Od samog početka susreta Medveščak je krenuo agresivno što je urodilo plodom na radost 3.000 ljubitelja hokeja na ledu koji su se okupili u Ledenoj dvoani Doma sportova. Veljko Žibert u prvim se minuta susreta u tri navrata upisao u listu strijelaca i sve je izgledalo kao da će ovu humanitarnu utakmicu okruniti pobjedom.

Slika 4 od 5.
Foto: Davor Sajko

Tome je doprinio i Dejan Žemva koji je povećao vodstvo Medveščaka u prvoj trećini, dok su gosti u posljednjim minutama prve trećine došli do svog prvog pogotka.

Slika 3 od 4.
Foto: Davor Sajko

U nastavku se "priča" na ledu okrenula i Slavija je malo po malo sustizala prednost Medveščaka. Uspio je Žemva još jednom zatresti mrežu Slavije, no nakon gosti su bili uspješniji te je nakon druge trećine rezultat bio izjednačen, 5:5.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

U posljednjih 20 minuta, Medvjedi su pali na fizičkom planu i vodeća momčad Slovenske lige to je iskoristila i sa dva pogotka u mreži Philippea DeRouvillea u potpunosti preokrenula rezultat i došla do zaslužene pobjede.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

U onoj "četvrtoj" trećini, danas i najbitnijoj, do "pobjede" su došli stanovnici Kupske ulice u Zagrebu koji su ostali bez svojih domova. Današnja je utakmica bila humanitarnog karaktera i od prodaje ulaznica prikupljeno je 30.180 kuna koje će biti uplaćene u korist nastradalim obiteljima.

Medveščak - Slavija 5:7 (4:1, 1:4, 0:2).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!