Rukomet

Savehof i Kometal u teškoj situaciji

Vedran Attias • subota, 03.11.2007.

Nakon odigranog 2. kola Lige prvakinja neke stvari već su jasnije. Savehof i Kometal imaju dva poraza i teško će dalje, a Hypo je drugom pobjedom napravio veliki korak prema prolazu...

U skupini B Zvezda Zvenogorod upisala je prvu pobjedu. Nakon neriješenog rezultata u "trileru" u Nurnbergu u prvom kolu, Ruskinje su pobijedile Šveđanke. Prvo poluvrijeme bilo je vrlo izjednačeno i na odmor se otišlo s 15:14 za domaće igračice.

U drugom dijelu Ruskinje su ipak pokazale kako su bolja momčad i, predvođene Polenovom, došle su do uvjerljive pobjede 36:30. Vrlo zanimljiv je podatak kako su dvije igračice koje imaju najviše pogodaka u Ligi prvakinja Ahlm i Utkovic koje obje igraju za Savehof.

U Rusiji Ahlm je zabila 9, a Utkovic 7, dok je kod domaćina Polenova zabila 10, a Andryshina 7 pogodaka. U drugoj utakmici skupine B Nurnberg je slavio u Ljubljani. U prvom kolu Slovenke su slavile u Švedskoj s 31:30, a u drugom su izgubile od Nurnberga istim rezultatom. Prvakinjama Njemačke vratilo se malo sreće koju definitivno nisu imale u prvoj utakmici.

U skupini C igračice Hypa ostvarile su drugu pobjedu, a Lada je pobijedila Kometal u Makedoniji. Ruskinje su vodile cijelo prvo poluvrijeme, ali nisu uspjele napraviti veću razliku. Na početku nastavka rade seriju koja je bila dovoljna za konačnu pobjedu od 29:25.

Igračice Hypa su u sjajnom prvom dijelu "razmontirale" Norvežanke. Igračice Hypa igrale su sjajnu obranu i munjevitim kontrama punile gostujuću mrežu. Rezultat na odmoru bio je ogromnih 18:12. U nastavku su se, očekivano, domaće igračice opustile i na kraju je rezultat bio 31:27.

Liga prvakinja, drugo kolo B skupine:
Zvezda Zvenigorod - Savehof 36:30
Krim Ljubljana - Nurnberg 30:31

Liga prvakinja, drugo kolo C skupine:
Kometal - Lada Togliatti 25:29
Hypo - Larvik 31:27

U skupini D nije bilo iznenađenja - Viborg je lako pobijedio Budućnost, a Rumunjke su uvjerljivo slavile u Budimpešti. Budućnost je držala rezultat do poluvremena na kojem je bilo 20:19 za domaće, ali u nastavku su ipak kvaliteta i duža klupa presudile pobjednika. Vrlo slično bilo je i u Budimpešti gdje su gošće imale dva razlike na poluvremenu, a drugi dio dobile su s 19:11 za konačnih 10 razlike.

Liga prvakinja, drugo kolo D skupine:
Budapest Bank - Oltchim Valcea 22:32
Viborg - Budućnost 36:29

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!