Ostali sportovi

Mladi reprezentativci putuju na EP

Sportnet • nedjelja, 04.11.2007.

Noćas, u ponedjeljak, 5.11.2007., mlada hrvatska kickboxing reprezentacija polazi na Europsko kickboxing prvenstvo za kadete i juniore koje se održava u portugalskom mjestu Faro. Prvenstvo se održava od 5. do 11. studenog...

Na ovom natjecanju, Hrvatska kickboxing reprezentacija opet je vrlo brojna - ukupno na put odlazi 95 članova, među kojima su 64 sportaša koji će imati ukupno 103 startova (u pojedinim disciplinama moguć je i dvostruki start), a tu je i 19 trenera, dva člana vodstva, četiri suca i šest ostalih članova.

Natjecanje se odvija u tri dobne skupine:
- mlađi kadeti (10, 11, 12 godina) koji nastupaju u semi contactu i glazbenim formama
- stariji kadeti (13, 14, 15 godina) koji nastupaju u semi i light contactu, glazbenim formama i aero kickboxingu
- juniori (16, 17, 18 godina) - koji nastupaju u svih 7 disciplina kickboxinga

Organizacija odlaska ovako velikog broja reprezentativaca svakako je skup i velik posao koji traje još od kraja prvog dijela natjecateljske sezone Hrvatskog kickboxing saveza u lipnju ove godine - tada se već počeo formirati sastav reprezentacije u koji su pravo ulaska imali bivši osvajači medalja s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva održanog kod nas u Zadru, kao i ovogodišnji državni prvaci.

Formiranjem sastava započele su i intenzivne pripreme reprezentativaca u svojim matičnim klubovima i realno je za očekivati postizanje vrlo dobrog uspjeha. Bit će vrlo teško ponoviti prošlogodišnji uspjeh sa Svjetskog prvenstva u Zadru kada je Hrvatska bila ukupno druga u iznimno jakoj i brojnoj konkurenciji s osvojenih 25 titula svjetskih kadetskih i juniorskih prvaka, ali nije nerealno prognozirati da će mlada hrvatska kickboxing reprezentacija svojim ostvarenjima omogućiti da Hrvatska ostane u samom vrhu svjetskog kickboxinga.

Povratak reprezentacije je u utorak, 13. studenog u popodnevnim satima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!