Tenis

Dva naslova iz tri nastupa

Deni Kirinčić • ponedjeljak, 05.11.2007.

Lindsay Davenport na najbolji je mogući način zaokružila sezonu u kojoj je nastupila na tri turnira zbog majčinskih obaveza. Osvojila je turnir u Baliju, došla do polufinala Pekinga, a tomu je dodala i naslov u Quebecu...

Amerikanka je odigrala izvrstan susret protiv Ukrajinke Julije Vakulenko koja je igrala u svom prvom finalu karijere. Izrazito agresivnom igrom i izvanrednim serviranjem, Davenport je lomila Vakulenko.

Mlada Ukrajinka se držala sve do 4:5 kada je bez dobivenog poena na servis izgubila set. Gubljenje seta je očito utjecalo na Vakulenko koja je drugi set izgubila vrlo brzo sa lakih 6:1. Uz probleme sa skočnim zglobom, treća nositeljica nije mogla držati ritam Amerikanke koja je u drugom setu odservirala čak gem sa četiri asa zaredom u kojem nije izgubila niti jedan poen.

Naslovom u Kanadi ostvarila je impresivnu 52. titulu karijere i s time se izjednačila sa legendarnom Monikom Seleš. Naslov u paru osvojile su Christina Fusano i Raquel Kops-Jones. One su u finalu sa 6:2, 7:6(6) bile bolje od Stephanie Dubois i Renate Voračove.

WTA Quebec, 4.11.2007., finale: Lindsay Davenport (USA, WC) – Julia Vakulenko (UKR, 3) 6:4, 6:1.

Finale, parovi: Fusano / Kops-Jones (USA/USA) – Dubois / Voračova (CAN/CZE, 3) 6:2, 7:6(6).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!