Rukomet

Zovko traži veću borbenost

www.koprivnica.net • ponedjeljak, 05.11.2007.

Trener Podravke Vegete Zdravko Zovko bio je razočaran nakon poraza od Slagelsea (27:19) u 2. kolu Lige prvakinja, bio je to i njegov prvi poraz u službenim utakmicama otkako je trener koprivničkog kluba. U kratkoj analizi utakmice u Helsingoeru kazao je kako su osnovni razlozi poraza loša igra u obrani i loša realizacija zicera i sedmeraca, a od igračica je u narednim utakmicama zatražio veću borbenost...

Doista, Koprivničanke su u Danskoj djelovale neprepoznatljivo, uplašeno i dekoncentrirano. Odlično su ušle u susret, povele sa 3:1, onda promašile par zicera i pale u obrani. Izostale su kontre i polukontre, njihovo jako oružje, a za 6-0 obranu Slagelsea nije bilo rješenja. Krila su ostala bez gola iz igre, a Bulath (6) i Pasičnik (4) zajedno su postigle 10 od 19 Podravkinih golova.

- Žao mi je što smo izgubile s osam razlike, mislim da to nismo zaslužile. Očekivala sam da ćemo pružiti bolju partiju, a mislim da nam je osnovni problem bila realizacija, rano smo razbranile njihovu golmanicu Leganger. U 1. kolu dobili smo Ribarroju na našem terenu, ali mislim da je Slagelse ipak bolji od njih, uostalom oni su još uvijek europski prvaci - izjavila je za Hrvatski radio najiskusnija igračica Podravke Božica Palčić.

Hrvatske prvakinje u subotu (14,15 sati) gostuju kod Györa, dok će Slagelse s Ribarrojom igrati u Španjolskoj. U 4. kolu (17. studenoga) Slagelse dolazi u Koprivnicu, a Györ je domaćin Ribarroji. Preostala dva kola igraju se početkom siječnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!