Nogomet

Za Pranjića gotove kvalifikacije

Zoran Zdelar • utorak, 06.11.2007.

Lijevi veznjak hrvatske reprezentacije i nizozemskog Heerenveena prema svemu sudeći neće moći konkurirati za nastup u posljednje dvije kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo iduće godine. Pranjićeva ozljeda zadobivena u dvoboju s PSV-om zahtijeva tretman u trajanju od dvadesetak dana...

25-godišnji hrvatski reprezentativac koji je vrlo blizu prve postave neće moći pomoći Bilićevoj momčadi u utakmici s Makedonijom i Engleskom koje su na rasporedu 17., odnosno 21. studenog. Danijel Pranjić se, naime, nedugo nakon što je iz slobodnog udarca asistirao za pogodak u derbiju s PSV-om ozlijedio i bio prisiljen napustiti travnjak desetak minuta prije kraja prvog poluvremena. Strahovalo se da se radi o iznimno ozbiljno ozljedi koja bi ga mogla udaljiti s terena na nekoliko mjeseci, ali nakon detaljnijih liječničkih pregleda vijesti su ipak nešto povoljnije.

Pranjiću je ozlijeđen mišić, ali kako se ne radi o nikakvom puknuću tretman u trajanju od tri tjedna trebao bi biti dovoljan za oporavak. Klupski fizioterapeut potvrdio je kako Pranjić propušta utakmicu s Vitesseom, ali i dvije reprezentativne akcije.

Erik ten Voorde smatra kako Pranjić može biti iznimno zadovoljan dijagnozom i što će tako brzo biti spreman, a vjeruje se kako bi sljedeće minute na travnjaku naš reprezentativac trebao ubilježiti 24. studenog u dvoboju s De Graafschapom.

Podsjetimo, Pranjić je krajem rujna s nizozemskim klubom potpisao novi ugovor u trajanju od pet godina nakon prilično dugih pregovora, ali prema mnogim informacijama dres bi mogao promijeniti već ovog ljeta. Zainteresiranih klubova ne nedostaje, ali je dosad Heerenveen sve odbijao iznimno visokim odštetnim zahtjevom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!