Tenis

Povratak Silvije Talaje

Ivor Krapac • utorak, 06.11.2007.

Nakon više od godine dana izbivanja s teniskih terena, još od kvalifikacija Bangalorea iz veljače prošle sezone, Silvija Talaja ovog je tjedna ubilježila svoj povratnički nastup. Nekad 18. tenisačica svijeta okušala se na ITF turniru na dvoranskom tepihu njemačkog Ismaninga...

Povratnički meč nije donio puno dobrog 29-godišnjoj Makaranki. Ukrajinska kvalifikantica Oksana Ljubcova, 247. na svijetu, zaustavila ju je u prvom kolu 25.000 $ bogatog turnira u Njemačkoj s glatkih 6:3 i 6:2.

U Ismaningu je zaigrala i Ana Vrljić, također bez uspjeha. Hrvatska Fed Cup reprezentativka predala je pri zaostatku od 4:6, 6:2 i 1:0 protiv još jedne igračice iz kvalifikacija, Belgijke Kirsten Flipkens (367.).

Na ovom turniru nastupile su još tri hrvatske predstavnice, Jasmina Tinjić, Darija Jurak i Gianna Doz, sve tri bez prolaska kvalifikacija. Doz je zaustavljena u prvom, a Tinjić i Jurak u posljednjem, trećem kolu.

Marija Abramović bila je sjajna u prvom nastupu na 25.000 $ vrijednom turniru na zemlji libanonskog Jounieha. Osmopostavljena hrvatska igračica probila se u osminu finala s "razornih" 6:0 i 6:0 protiv britanske kvalifikantice Ines Janbakhsh, a iduća protivnica bit će joj Slovakinja Zuzana Kucova, 333. na svijetu.

Petra Šunić odrađuje ovaj teniski tjedan na 10.000 $ "teškom" ITF turniru na zemljanim terenima Mallorce. Za početak nije imala zahtjevan posao, uvjerljivih 6:2 i 6:1 protiv domaće wild-card predstavnice Rocio Lopez-Alberce, a u osmini finala susrest će se s petopostavljenom Talijankom Federicom Quercijom (486.).

Hrvatsku predstavnicu u glavnom ždrijebu mogli bismo dobiti i na najvrednijem ovotjednom ITF turniru, na tvrdoj podlozi Pittsburgha (75.000 $). Šestopostavljena Jelena Pandžić i osma nositeljica Petra Martić probile su se u posljednje kvalifikacijsko kolo.

Pandžić je nastavila vrlo dobru sjevernoameričku seriju s dvije pobjede sa 6:2 i 6:2, obje protiv Amerikanki, u prvom kolu protiv Julije Boserup (976.), a u drugom protiv Gail Brodsky (477.). Posljednja kvalifikacijska prepreka bit će joj četvrta nositeljica, Kanađanka Ekaterina Shulaeva (272.), koja, kako joj i ime sugerira, dolazi s istoka - rođena je u moldavskom Kišinjevu.

Martić je također "skinula" dvije američke igračice, u prvom kolu upisala je 6:4 i 6:1 protiv Ashley Weinhold (545.), a na drugoj prepreci lakih 6:0 i 6:2 protiv Kristy Borze. Petrina završna protivnica u kvalifikacijama bit će još jedna Amerikanka, drugopostavljena Alexa Glatch (269.).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!