Košarka

Prkačin bolji od Bagarića

Branko Barić • srijeda, 07.11.2007.

Nama najzanimljiviji susret prvog kola Uleb Cupa zbio se u Moskvi gdje su se obračunale momčadi naših Nikole Prkačina i Dalibora Bagarića, no zanimljivo je bilo i na ostalim parketima u skupinama D, E i F...

Skupina D

Nancy još ne zna za poraz u francuskom prvenstvu ove sezone, pa se moskovski Khimki potrudio priuštiti im taj neugodni osjećaj u prvom kolu Uleb Cupa. U izrazito efikasnoj utakmici bolje su se snašli Rusi koji su na koncu slavili 90:81. Igrač utakmice je američki rutiner u domaćim redovima Kelly McCarty s 28 pogotka, dok je na drugoj strani najraspoloženiji bio Cyril Julian s 22.

Ukrajinski Azovmash Mariupol upisao je važnu gostujuću pobjedu u Poljskoj kod Anwila. Iako je Panagiotis Liadellis bio najefikasniji s 22 koša, igrač utakmice je Serhij Liščuk s 15 koševa i 13 skokova.

Uleb Cup, skupina D: Khimki – SLUC Nancy 90:81, Anwil - Azovmash Mariupol 66:70

Skupina E

Benneton iz Fribourga dugo će pamtiti svoj debi u Uleb kupu. U iznimno uzbudljivoj utakmici nakon dva produžetka svladali su Antwerp Giantse. Belgijski ''divovi'' u dva su navrata bili nadomak pobjede; prvo su dopustili Haroldu Mrazeku da u posljednjim sekundama regularnog dijela zabije za izjednačenje, a Kris Sergeant je promašio slobodno bacanje za pobjedu na isteku prvog produžetka. Tada povovno na scenu stupa Mrazek, koji je u konačnici skupio 29 poena i donosi Švicarcima teško izborena dva boda.

Još jedan debitant je pobjedom krenuo u ovo natjecanje. Ruski Triumph Lyubertsy, za kojeg igraju poznata imena poput Terrela Lydaya, Mirea Chatmana, Ognjena Aškrabića i Uroša Slokara, slavio je u Podgorici protiv Budućnosti rezultatom 66:75. Lyday je postigao 15 koševa uz pet skokova, Aškrabić 14 uz sedam skokova, dok je na drugoj strani Micov bio najefikasniji s 15 koševa.

Izraelski Hapoel Galil Elyon iznenađujuće je poražen rezultatom 79:74 na svom parketu od Austrijskog Swans Gmundena za koje je briljirao Deteri Mayers s 27 pogodaka.

Uleb Cup, skupina E: Benneton Fribourg – Antwerp Giants 106:103 (dva produžetka), Budućnost – Triumph Lyubertsy 66:75, Hapoel Galil Elyon – Swans Gmunden 74:79

Skupina F

Grčki Panellinios, nakon izbivanja s europskih parketa dugog punih 20 godina, vratio se s važnom pobjedom. S 84:77 svladali su belgijski Oostende zahvaljujući ponajviše Pantelisu Papaioakimu koji je ubilježio 22 pogotka i 5 skokova.

Moskovski Dynamo našeg Nikole Prkačina razmontirao je Bagarićevu Beghelli Bolognu rezultatom 91:66. Prkačin je u 15 minuta zabio pet koševa, dvije asistencije i tri ukradene lopte, dok je Dalibor Bagarić na parketu je proveo tek tri minute i za to vrijeme ubilježio jedan skok i dvije osobne pogreške. Travis Hansen imao je veliku večer postigavši 27 koševa uz pet skokova.

Crvena zvezda se vraća s dva boda s gostovanja kod Čez Nymburka. Česi predvođeni sjajnim Radoslavom Rančikom (28 koševa i 14 skokova) vodili su osam koševa razlike nakon prve četvrtine, nakon toga odveli utakmicu u produžetak, no nisu uspjeli doći do pobjede. Tadija Dragičević (28 pogodaka i šest skokova) i Omar Cook (21 koš, sedam skokova i šest asistencija) kao i obično predvodili su momčad Stevana Karadžića.

Uleb Cup, Skupina F: Panellinios – Oostende 84:77, Dynamo Moscow – Beghelli Bologna 91:66, Čez Nymburk – Crvena zvezda 87:94 (produžetak)

Uleb kup - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Anwil Wloclawek66:70Azovmash Mariupol
Himki90:81SLUC Nancy
Valencia85:63Fraport Skyliners
1Valencia 82+68
2Himki 82+59
3Azovmash Mariupol 64-5
4SLUC Nancy 46+2
5Anwil Wloclawek 46-32
6Fraport Skyliners 010-92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!