Tenis

Abramović ne posustaje, pobjede Šunić i Pandžić

Branko Barić • petak, 09.11.2007.

Četiri naše tenisačice u četvrtak su nastupile na ITF turnirima na tri različita dijela svijeta. Marija Abramović je u Libanonu, Jelena Pandžić i Petra Martić u SAD-u, a Petra Šunić u Španjolskoj...

Marija Abramović nastavlja s odličnim igrama u libanonskom Jouniehu. U četvrtfinalu je svladala sedmu nositeljicu, Poljakinju Olgu Brozdu u tri seta rezultatom 7:6, 6:7, 6:1. U polufinalu je čeka imenjakinja Marija Koriceva, prva nositeljica i trenutno 110. igračica na ulaznoj WTA listi.

Jelena Pandžić, nakon što je uspješno prošla kvalifikacije 75 tisuća dolara vrijednog ITF turnira u Pittsburghu, pobjedom je krenula i u glavnom turniru. "Žrtva" je bila paragvajska tenisačica, osmopostavljena Rosana De Los Rios, koja je pala rezultatom 6:1, 6:4. U drugom kolu Jelena će se susresti sa Šveđankom Sofijom Arvidsson.

Nažalost, druga Splićanka nije uspjela proći prvu prepreku u glavnom dijelu turnira. Od Petre Martić je bolja bila američka tenisačica Bethanie Mattek sa 7:5, 6:3.

Odlične vijesti stižu i iz Mallorce gdje je Petra Šunić na 10 tisuća dolara vrijednom turniru izborila četvrtfinale. U drugom kolu svladala je Talijanku Federicu Querciu, 486. igračicu svijeta, rezultatom 7:5, 6:3. Sljedeća suparnica joj je također Talijanka, prva nositeljica Anna Floris.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!