Nogomet

Ivanković: "Ponosan sam na svoje igrače"

Vedran Attias • petak, 09.11.2007.

Dan nakon utakmice s Baselom trener Dinama Branko Ivanković na konferenciji za novinare iznio je još jednom svoja razmišljanja o tom susretu. Ponovio je kako je Dinamo odigrao odličnu utakmicu, ali jednostavno nije išlo...

Nakon više-manje prospavane noći trener Modrih rekao je kako su njegovi igrači odigrali odličnu utakmicu: "Mogu reći kako sam ponosan na igru koju su moji igrači pokazali. Ponosan sam na sve nas u stručnom štabu i sretan načinom na koji su igrači odigrali utakmicu. Čista stvar (ne)sreće, a sreća je faktor bez kojeg je teško nešto ostvariti, je što nismo uspjeli pobijediti, ali siguran sam kako će se to sve vratiti."

Trener Ivanković sretan je što promašaji igrača Dinama ipak nisu kažnjeni: "Na kraju je dobro što smo osvojili bod, jer inače u ovakvim utakmicama kada se puno promaši protivnik zabije neki gol iz prekida ili nešto slično i pobijedi. Taj bod bi u konačnici trebao biti kapitalan za naš prolaz dalje."

Strateg Modrih rekao je kako bi, po nekim kalkulacijama, čak i tri boda bila dovoljna za prolaz: "Ovaj bod je vrlo bitan jer bi nam možda čak s po bodom iz Norveške i Francuske tri boda bila dovoljna za prolaz. Naravno je kako bi bilo odlično i mi očekujemo s pobjedama proći dalje, ali nije loše znati kako nas i neriješeni rezultati mogu odvesti dalje. Svaka sljedeća utakmica je meč-lopta i pobjeda nas, praktički, vodi dalje."

Ivanković je vrlo zadovoljan dojmom koji je Dinamo, za sada, ostavio u Europi: "Mene veseli što smo mi našom igrom pokazali kako apsolutno zaslužujemo igrati u Ligi Uefe i kako nismo tu zalutali. Pokazali smo kako smo ozbiljna ekipa koja s razlogom ima ambicije nadati se prolasku u idući krug."

Naglasio je kako je Dinamo vrlo neugodan kako na domaćem tako i na gostujućim terenima: "Dinamo je napravio situaciju u kojoj mi ne radimo razliku igramo doma ili u gostima - igramo bez kalkulacija gdjegod igrali. Nakon fenomenalne predstave u Amsterdamu u Splitu smo se postavili kao da igramo doma. To je ta kvaliteta ove momčadi koja uvijek ide na pobjedu, a tako idemo i u Bergen."

Ne vidi razloga za neku krizu u realizaciji za utakmicu s Osijekom: "Teoretski je moguće kako ćemo imati psihološku barijeru u realizaciji, ali ja bih to drukčije gledao. Naime, baš sve te silne šanse koje smo stvorili trebaju igračima dati silno samopouzdanje jer jedini uvjet za zabijanje golova je stvaranje šansi. Protiv Basela je bila takva utakmica u kojoj nas stvarno nije išao gol, ali treba gledati kako smo mi stvarali šanse."

Pohvalio je gotovo sve igrače za predstavu u Ligi Uefe: "Ne treba posebno spominjati Modrića koji je igrao fenomenalnu partiju. Mandžukić je također bio odličan, Guela je bio malo impresioniran i premalo je preuzimao rizik, a to je ono što ja tražim od njega jer on ima taj kapacitet."

Nije propustio pohvaliti i obranu koja je zaista odigrala na zavidnoj razini: "Vukojević i Pokrivač ponovno su odigrali fenomenalno, ista stvar je sa zadnjom linijom. Schifo i cijela obrana od Etta, kojem je ovo možda i najbolja utakmica ove sezone, bila je sjajna. Čale je također bio odličan, a i Koch koji je imao dvije sigurne obrane."

Dinamo je Basel napadao sa svih strana: "Mene posebno veseli što smo imali raznovrsnost u napadačkoj igri. Protivnik nije mogao pročitati našu igru, a to je zato jer smo napadali i po lijevoj i po desnoj strani, a i kroz sredinu. Mi smo odličnoj momčadi napravili puno šansi i to je dokaz naše kvalitete. Sigurno je kako Basel nije odigrao lošu utakmicu nego smo mi odigrali odličnu. Naša igra garantira dobru budućnost."

Utakmicu s Osijekom će igrati gotovo ista momčad. Dinamo ima vrlo zahtjevan ritam utakmica tako da nema vremena niti za veselje niti za tugu. Vukojević je dobio udarac, ali trebao bi biti spreman za Osijek. Sastav će biti gotovo isti. Trener je zadovoljan igrom Tadića protiv Basela i moguće je kako će zaigrati od prve minute protiv Osijeka.

Situacija s Balabanom ide na bolje: "Boško je bio na ultrazvuku i ozljeda je sanirana. On bi u subotu trebao početi trenirati, ali činjenica je kako nije trenirao mjesec dana tako da bi bio rizik priključiti ga reprezentaciji jer neće biti skroz spreman, a samo takvi igrači mogu igrati za reprezentaciju. Do Branna ima 20 dana i očekujem kako će do tada biti spreman."

Program priprema za proljetni dio sezone nije još definiran zbog malog nogometa: "Moramo vidjeti jer nam Dvoransko prvenstvo utječe na početak priprema. Dinamo uvijek respektira svoje obaveze i to prvenstvo ćemo igrati s, po meni, najboljim sastavom. Dvoransko prvenstvo je zbog nas i odgođeno, tako da nema smisla još nešto posebno tražiti. Dvoransko prvenstvo s Dinamom i bez njega nije isto - pasalo to nama ili ne." "Kutiju Šibica" igrači Dinama neće igrati: "Naša sezona završava 20.12. tako da je to nemoguće."

Utakmica s Osijekom igra se u nedjelju u 16 sati i ulaz na stadion je besplatan: "Na taj način se želimo zahvaliti navijačima za navijanje, kako protiv Basela, tako i cijele sezone." Igrači Dinama su zaista svojim igrama ove sezone, a pogotovo predstavom protiv Basela zaslužili solidno popunjen Maksimir.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!