Zimski sportovi

Jelušić kreće u lov na Schild

Kristian Hohnjec • petak, 09.11.2007.

Iako je utrka u finskom Leviju zbog nedostatka snijega morala biti otkazana, u subotu će skijašice ipak otvoriti slalomsku sezonu. Austrijski Reiteralm spremno je uskočio, no loša je to vijest za našu Anu Jelušić kojoj pretežito ravna konfiguracija tamošnje staze nikako ne odgovara...

Sjajnim nastupima prošle sezone, uključujući i drugo mjesto na Sljemenu, Ana Jelušić povećala je očekivanja javnosti. U trenucima dok se Nika Fleiss bori s raznoraznim poteškoćama, Ana je naš najbolji adut u popunjavanju prazinine koja je nastala odlaskom nenadmašive Janice Kostelić.

Riječanka je sezonu 2006./07. završila na sedmom mjestu među slalomašicama s 328 bodova, a ove se očekuje korak naprijed. Obzirom na već spomenuti ravni teren, kao i činjenicu da se Jelušić proteklih dana borila s temperaturom i sinusima, plasman među deset najboljih svakako bi bio zadovoljavajući.

Na startu bi se konačno trebala pojaviti i Nika Fleiss, čijim problemima kao da nema kraja. Samoborka je u četvrtak povraćala, a ostaje pitanje hoće li smoći snage u povratničkom nastupu za ozbiljniji rezultat. Treća naša predstavnica bit će mlada Sofija Novoselić, koja je još uvijek u fazi skupljanja iskustva.

Prva favoritkinja utrke koja počinje u 10 sati (druga vožnja u 13 h) je naravno Austrijanka Marlies Schild.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!