Rukomet

Zagreb u pohodu na Vardar

Ivana Strahija • subota, 10.11.2007.

Najbolji hrvatski rukometni klub u subotu juriša na makedonski Vardar, kako bi u četvrtom kolu prestižne Lige prvaka pokušao ispraviti do sad nepovoljan skor. Mogu li igrači Croatia osiguranja u Skopju ubilježiti pobjedu?

Loš start u Ligi prvaka Zagrepčani moraju ispravljati na vrućem gostujućem terenu u Skopju, a samo pobjeda može Hrvatima donijeti ostanak u natjecanju. No, Vardar ne planira biti lak protivnik, tim više što nakon nekoliko ligaških sezona po prvi puta imaju šansu proći u sljedeći krug.

Dakle, utakmica imperativa za obje ekipe. Vardar će imati podršku prepunih tribina, no makedonski je prvoligaš ubilježio i prvenstveni poraz protiv Metalurga, pa se nervoza vjerojatno uvukla i u redove domaćina.

Zagrepčani muku muče s ozljedama Denisa Špoljarića i Branka Bedekovića, treneru Lini Červaru oni najviše fale zbog svoje odlične igre u obrani. Ipak, svi u klubu dišu za Skopje, nedavni su pojačani treninzi poboljšali i psihičko stanje u ekipi.

Mirza Džomba, jedan od najboljih hrvatskih rukometaša, uvjeren je da Croatia osiguranje može pokupiti oba boda u Skopju: "Poraz ne dolazi u obzir, značio bi kraj svih naših nadanja. Kup kupova nas ne zadovoljava, jedino što želimo je prolazak u drugi krug natjecanja Lige prvaka. Uvjeravam vas da nismo zaboravili igrati rukomet i da ćemo dati sve od sebe."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!