Tenis

Šunić šokirala prvu nositeljicu, kraj za Abramović

Branko Barić • subota, 10.11.2007.

Na turnirima u Libanonu, SAD-u i Španjolskoj naše tenisačice ubilježile su dvije pobjede i poraz. Marija Abramović okončala je svoj niz pobjeda, ali zato su Petra Šunić i Jelena Pandžić još uvijek u igri...

Prva nositeljica 25 tisuća dolara vrijednog turnira u Jouniehu, Marija Koriceva, u polufinalu je zaustavila našu Mariju Amramović. 20-godišnja Zagrepčanka pružila je dobar otpor 110. igračici svijeta izgubivši u dva neizvjesna seta sa 6:4, 7:5. Unatoč porazu, Marija će po dobrom pamtiti Jounieh i Libanon budući da joj je ovo polufinale najbolji rezultat sezone.

Do polufinala je stigla i Petra Šunić nakon što je kući poslala prvu nositeljicu 10 tisuća dolara vrijednog challengera u Mallorci. 287. tenisačica na ulaznoj WTA listi Anna Floris već je u prvom setu shvatila da 337 mjesta slabije rangirana protivnica nije uopće impresionirana i prestrašena. Petra je prvi set dobila u tie-breaku, no već u drugom Talijanka pojačava pritisak i uzvraća sa 6:2. Kada se očekivalo da će prva nositeljica to mirno privesti kraju, u trećem setu 18-godišnja Zagrepčanka ponovno podiže igru i dolazi do 6:4. U polufinalu je čeka još jedan veliki izazov, treća nositeljica Diana Enache iz Rumunjske.

Na najjačem ovotjednom ženskom challengeru odlično gura Splićanka Jelena Pandžić. Nakon što je uspješno prošla kvalifikacije, pobjede je nastavila nizati i u glavnom dijelu turnira u Pittsbourghu. U drugom kolu sa 7:6, 6:2 svladala je Šveđanku Sofiu Arvidsson, a u četvrtfinalu je čeka druga nositeljica Lilla Osterloh.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!