Zimski sportovi

Gini iznenadio, Kostelić dobar

Goran Tomičić • nedjelja, 11.11.2007.

U prvoj vožnji slaloma u Reiteralmu iznenadio je Švicarac Marc Gini impresivnom vožnjom stigavši na vodeću poziciju. Ivica Kostelić je vozio dobro, ali mogao je i bolje od 15. mjesta...

Gini je sa startnim brojem 19 šokirao slalomski vrh, a ključan je bio srednji dio staze. Na prvom prolazu 23-godišnja švicarska nada imala je 16 stotinki prednosti ispred Palandera, što je u sredini savršenom linijom povisio na 49 stotinki, a rutinski nastup u donjem dijelu bio je dovoljan za 27 stotinki brže vrijeme. Palander je najbolji bio u gornjem dijelu, gdje je stekao 30 stotinki prednosti ispred Prangera, ali u sredini je uz nekoliko nesigurnosti izgubio gotovo pola sekunde, no donji dio je ipak odvezao dovoljno dobro za dvije stotinke prednosti.

Trećeplasirani Pranger u gornjem je dijelu bio 14 stotinki sporiji od tada vodećeg Raicha, no mirnom vožnjom u nastavku već na drugom prolazu imao je deset stotinki prednosti, a u donjem dijelu je zaradio dodatnih 12 stotinki.

Vezane vijesti

Ivica Kostelić odvezao je dobru, ali možda malo preoprezno vožnju, no u drugom nastupu ima dobre izglede za bolji plasman. Najbolji je bio u gornjem dijelu, ali u tu je bio 30 stotinki sporiji od Ginija, sredina je bila mnogo slabija i zaostatak je iznosio sekundu i tri sotinke, a donji dio naš najbolji skijaš odvezao je bez greške, ali nedostajalo je agresivnosti i zaostatak iznosi sekundu i 16 stotinki. Dalibor Šamšal nije završio nastup.

Iznenađenje prve vožnje je Amerikanac Jimmy Cochran, koji je sa startnim brojem 35 stigao do petog mjesta. U igri za postolje su još Raich, Grange i Matt. Dobru formu su pokazali Moelgg i Neureuther, koji također vjeruju u poboljšanje plasmana. Jedini Šveđanin blizu vrha je Larsson, budući da su odustali Byggmark, Myhrer i Hannson.

Dobru vožnju odvezao je Svindal, a ni mali problemi u sredini nisu ga stajali mnogo vremena, te može biti zadovoljan 16. mjestom. Miller se polako vraća u slalomsku formu. Odvezao je s ciljem završetka vožnje i odradio je dobar nastup, iako to nije bio njegov stil i osvojio je 18. poziciju, ali vjerojatno će u drugoj utrci pokušati agresivnijim nastupom povisiti plasman. Druga vožnja počinje u 13 sati.

Reiteralm, slalom, prva vožnja
1. Marc Gini (Švi) 58:96
2. Kalle Palander (Fin) +0:27
3. Manfred Pranger (Aut) +0:29
4. Benjamin Raich (Aut) +0:51
5. Jimmy Cochran (SAD) +0:52
6. Jean-Baptiste Grange (Fra) +0:62
7. Mario Matt (Aut) +0:71
8. Manfred Moelgg (Ita) +0:82
9. Felix Neureuther (Njem) +0:83
10. Julien Lizeroux (Fra) +0:86
...
15. Ivica Kostelić (Hrv) +1:16

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!