Tenis

Dvostruko slavlje Španjolaca

Branko Barić • nedjelja, 11.11.2007.

Prvi dan Masters Cupa u Šangaju donio je puno razloga za zadovoljstvo španjolskim ljubiteljima tenisa. Rafael Nadal nadoknadio je set zaostatka nad Richardom Gasquetom, a David Ferrer kreirao je prvo iznenađenje pobjedom nad Novakom Đokovićem.

Rafael Nadal uspješno je započeo ovogodišnju kampanju na Masters Cupu u Šangaju. Francuz Richard Gasquet niti u četvrtom pokušaju nije uspio doći do pobjede nad drugim igračem svijeta, iako je početak susreta ponudio nadu. Do 4:3 za Francuza u prvom setu oba tenisača držala su svoje servise, no onda Rafa prvi popušta i suočava se s 0:40. Dvije od tri break lopte je uspio spasiti, no na trećoj Gasquet sjajnom forhend paralelom praktički rješava prvi set. Osmi igrač race liste siguran je na svom servis gemu i set je okončan sa 6:3.

U drugom setu prvi do prednosti dolazi Španjolac oduzevši servis protivniku za 3:1. Već u sljedećem gemu gubi tu prednost, ali drugim uzastopnim breakom i njegovom potvrdom na svom servis-gemu dolazi do velikih 5:2. Tu više nije bilo spasa za Francuza u tom setu, pa nakon 6:3 za Nadala susret odlazi u odlučujući set.

Vezane vijesti

U trećem setu samo je jedan break bio dovoljan za rješavanje pitanja pobjednika, a načinio ga je Nadal kod rezultata 2:2. Tu prednost sačuvao je do kraja za konačnih 6:4 u trećem setu.

Drugi susret donio je i prvo iznenađenje u Šangaju. Nakon slabe predstave Novaka Đokovića u Bercyju kada ga je uvjerljivo nadigrao Fabrice Santoro, usljedio je još jedan poraz, ovog puta od Davida Ferrera. Nole nije najbolje ušao u susret što je Španjolac iskoristio za napad već u prvom gemu. Treći igrač svijeta nije izdržao i dvostrukom pogreškom pomaže protivniku da dođe do ranog breaka i velike prednosti. Ispostavit će se da je to bio i ključni trenutak seta jer unatoč silnim naporima srpskog tenisača, Ferrerov servis ostaje netaknut.

U drugom setu nastavlja se velika borba, a Đoković je u pojedinim trenucima počeo izgledati kao bolji suparnik na terenu. No u najgorem trenutku po njega dolazi do pada koncetracije i kod rezultata 4:4 uporni Ferrer dolazi do novog breaka. Šestom igraču svijeta nije bilo lako servirati za meč, nakon nekoliko odličnih Noletovih poena suočen je s break loptom, no uspijeva je spasiti. Tada slijedi par izmjena koje su podigle publiku na noge, no Španjolac ne dopušta protivniku da dođe do nove prilike. Na koncu ove zanimljive bitke dvojice debitanata na Masters Cupu zasluženo slavi David Ferrer sa 6:4, 6:4.

Masters Cup, 11. studeni 2007.:
Nadal (Španjolska, 2) – Gasquet (Francuska, 8) 3:6, 6:3, 6:4
Ferrer (Španjolska, 6) – Đoković (Srbija, 3) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!