Rukomet

Senzacija na Islandu, Vuković i Zrnić na visokom nivou

Petar Plevnik • nedjelja, 11.11.2007.

Nakon gotovo jednomjesečne pauze, susretima četvrtog kola nastavljeno je natjecanje u rukometnoj Ligi prvaka. Dok su plasman u drugi krug natjecanja već osigurali Barcelona, Ciudad Real, Kiel, Pick Szeged i Portland San Antonio, senzacija se dogodila na Islandu, gdje je Valur svladao Celje i tako dodatno zakomplicirao situaciju u "skupini smrti". Od hrvatskih igrača i dalje najbolji učinak imaju Drago Vuković i Vedran Zrnić...

Skupina A

Barca je još u srijedu slavila u Astrahanu i četvrtom pobjedom u isto toliko susreta osigurala drugi krug. U pobjedi 31:30 najbolji Fernandez Romero sa 10 pogodaka, dok kod Rusa šest pogodaka Slačeva.

Vrlo važnu pobjedu u borbi za drugo mjesto izborio je Ivry, koji je u Karvini slavio sa 27:26. U neizvjesnom susretu gosti su do pobjede stigli prevdvođeni francuskim reprezentativcem Abalom sa sedam pogodaka, dok se dva puta u strijelce upisao i Damir Smajlagić, sin proslavljenog hrvatskog reprezentativca Irfana Smajlagića. Kod domaćina najbolji Inđić sa pet pogodaka.

Rezultati: Zarja Astrahan - Barcelona 30:31, Banik Karvina - Ivry 26:27.

Skupina B

Kiel se brzo oporavio od prvenstvenog poraza protiv HSV-a tijekom tjedna te u Švedskoj upisao novu pobjedu i osigurao plasman u drugi krug. Sjajan je u pobjedi europskog prvaka bio Šveđanin Ahlm sa 13 pogodaka, no Kiel ne bi bio Kiel da mu se ponovno nisu ozlijedili Nikola Karabatić i Christian Zeitz. Da bi peh bio veći do ozljeda je došlo prilikom međusobnog sudara, tri minute prija kraja susreta, a čini se kako je deblji kraj izvukao Karabatić, koji je ozlijedio rame.

Iznenađenja nije bilo ni u dvoboju Montpelliera i Constante, u kojem je pravdu dijelio hrvatski sudački par Vjekoslav Lovrić - Hrvoje Petković. Domaćini su lako slavili sa 34:23 i tako došli na korak od plasmana u drugi krug.

Rezultati: Hammarby - Kiel 36:40, Montpellier - Constanta 34:23.

Skupina C

Uz pobjedu "Zagrebaša" u Skopju, na ruku hrvatskom prvaku išao je i ishod dvoboja u Leonu, u kojem je Ademar u nastavku susreta umalo prosuo sedam razlike iz prvog dijela. Ipak, Španjolci su predvođeni Sarmiento Melianom sa šest pogodaka te Valčićem sa tri pogotka stigli do nove pobjede i na korak od drugog kruga. Kod momčadi Gorana Perkovca najbolji Liniger sa osam pogodaka, dok je Maraković postigao jedan.

Rezultati: Ademar Leon - Kadetten Schaffhausen 31:30, Vardar Skopje - Croatia Osiguranje 26:34

Skupina D

Stvari polako dolaze na svoje i u skupini D. Portland je još u srijedu, i bez Balića i Vugrinca, pobjedom nad Bregenzom osigurao drugi krug, dok je Gudme, zahvaljujući pobjedi u Slovačkoj gotovo sigurno drugi putnik u daljni krug natjecanja. Kod Danaca najbolji Halllgrimson i M.Hansen sa po osam, dok kod Slovaka osam pogodaka Tumidaslkog.

Rezultati: Tatran Prešov - GOG Svendborg 31:38, Portland San Antonio - Bregenz 34:26.

Skupina E

HSV je na domaćem terenu propustio protiv Čehovskih medveda pobjedom osigurati drugi krug. S druge strane, Rusi su bodom vrlo vjerojatno napravili presudni korak prema drugom krugu. U redovima domaćina najbolji Hens sa devet pogodaka, kod gostiju Igrupolo 11 pogodaka.

U drugom susretu, u kojem je svoj debi u Ligi prvaka imao naš sudački par Matija Gubica - Boris Milošević, Zaporožje je iznenađujuće došlo do prve pobjede u skupini, na domaćem terenu pregazivši Viborg sa čak 12 pogodaka razlike.

Rezultati: HSV - Čehovski medvedi 32:32, Zaporožje - Viborg 35:23.

Skupina F

Odlična posao u skupini smrti napravio je Gummersbach, koji je neporažen prošao gostovanje u Veszpremu te mu za siguran prolaz dalje u idućem kolu treba domaća pobjeda protiv Valura. Još jednu odličnu partiju odigrao je Vedran Zrnić sa sedam pogodaka, koji je uz Gunarssona i Puntgartnika sa osam pogodaka bio najbolji pojedinac svoje momčadi. Kod Mađara devet pogodaka Šešuma.

Veliki kiks napravilo je Celje, koje je potpuno neočekivano izgubilo u Islandu te će za prolaz dalje morati pobjediti u preostala dva domaća susreta, protiv Veszprema i Gummersbacha. Domaćini su gotovo cijeli susret proveli u vodstvo te su u neizvjesnoj završnici uspjeli sačuvati prednost i doći do svoje prve pobjede u Ligi prvaka. Slovence je uništio Malmquist sa devet pogodaka, dok je u redovima Celja, za koje zbog ozljede nije nastupio Renato Sulić, pet pogodaka zabio Igor Kos.

Rezultati: Veszprem - Gummersbach 35:35, Valur - Celje 29:28

Skupina G

Ciudad Real još je u srijedu pobjedom u Lubinu došao do maksimalnog učinka i osiguravanja drugog kruga. U uvjerljivoj pobjedi španjolske momčadi najbolji Stefansson sa devet pogodaka, dok kod POljaka pet pogodaka Kubisztala.

Nakon poraza od Ciudad Reala i Zaglebiea, Flensburg je u trećem pokušaju konačno uspio stići do domaće pobjede u Ligi prvaka. Gosti iz Norveške odlično su se držali, no u posljednjim minutama domaćini ipak uspijevaju osigurati dva vrijedna boda. Prvo ime u redovima Flensburga bio je Jensen sa osam pogodaka, dok se Blaženko Lacković dva puta upisao u strijelce. Kod Drammena devet pogodaka Hansena.

Rezultati: Zaglebie Lubin - Ciudad Real 20:37, Flensburg - Drammen 30:28

Skupina H

Gorenje je u Velenju upisalo rutinsku pobjedu protiv Meškova, a još jednu odličnu partiju pružio je Drago Vuković sa osam pogodaka, uz Rezničeka sa devet pogodaka najbolji igrać domaćina. Kod Bjelorusa 10 pogodaka Močalova.

Još uvjerljivi je bio Pick, koji je na gostovanjuu Sarajevu stigao i do četvrte pobjede i plasmana u drugi krug. Iako je Bosna najavljivala kako će namučiti favorizirane Mađare, već nakon prvog dijela Szeged je imao 11 pogodaka razlike, da bi do kraja susreta ona narasla na 13. Kod gostiju najbolji učinak Ghionea sa sedam pogodaka, kod Bosne pet pogodaka Toromanovića.

Rezulati: Gorenje Velenje - Meškov Brest 37:28, Bosna - PICK Szeged 24:37.

Liga prvaka - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Abanca Ademar Leon31:30Kadetten
Vardar Skoplje26:34RK Zagreb
1Abanca Ademar Leon 6171:159+129
2Kadetten 6179:174+55
3RK Zagreb 6169:167+25
4Vardar Skoplje 6161:180-195

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!