Rukomet

U očekivanju Šapčana poziv navijačima

Ivana Strahija • ponedjeljak, 12.11.2007.

Pred Perutninom Pipo IPC naporan je tjedan, a sve je podređeno utakmici s Metaloplastikom, ili kako se klub na novo zove MT Zorka Keramikom. Čakovečki rukometaši ne odustaju od svojih planova - četvrtfinala Challenge kupa.

Premda je Šabac i njegov rukometni klub dobar izbor za Čakovčane zbog blizine i smanjenih troškova, ipak je to klub velike tradicije i jedan od težih protivnika kojeg je Pipo mogao izvući. Predsjednik Perutnine Željko Kavran obavijestio je novinare da u prvom susretu sudi rumunjski sudački par: "Ovdje će suditi Rumunji, a u Šapcu Makedonci. Bilo bi mi draže da smo dobili zapadne suce, ali nećemo se žaliti."

Slika 1 od 1.
Foto: Ivana Strahija

Čakovečka utakmica zakazana je za subotu 17. studenog u 18 sati, a cijela je organizacija usmjerena na ograničavanje visokog rizika: "Karte ćemo prodavati, mada Pipo inače ne naplaćuje ulaznice za svoje utakmice. Ovog puta moramo zbog sigurnosnih razloga, i poduzeli smo sve da ne bude incidenata, jer se u tom slučaju kažnjava savez. Sjetite se Makedonije koja je dvije godine bila bez europskih susreta za sve selekcije, bolje nam je puhati i na hladno", objašnjava Kavran.

I dok Uprava organizira, struka priprema igrače: "Pred nama je udarni tjedan. Do kraja ćemo ispolirati nove taktike koje pripremamo za Srbe i uigrati još neke stvari koje nam malo štekaju. Već smo pogledali jednu snimku Metaloplastike i mogu reći da nam neće biti lagano. Šapčani su visoki, imaju iskusnog vratara, desno krilo i pivota, no slabi su na lijevom krilu, fali im šuter na desnom vanjskom. Igraju 6-0 i 5-1 obranu, za što mi pripremamo protuotrov", rekao je šef struke Vladimir Canjuga.

Jasno je da Čakovčani žele pobijediti, no ne bilo kako, nego planiraju napraviti što veću moguću razliku, kako bi u Šapcu mogli biti opušteniji: "Ovdje trebamo podršku navijača, ako sad ne napunimo dvoranu nećemo nikad", rekao je Kavran, dok je Canjuga nadodao: "U Šapcu će atmosfera sigurno biti paklena, igrat ćemo u maloj dvorani, pred najviše 1500 gledatelja, pa će pritisak biti ogroman."

Znači, Pipo je učinio sve kako bi susret trećeg kola Challenge kupa prošao u najboljem redu. Srbi stižu dan ranije, najavljen je i dolazak tamošnjih novinara, a čakovečki se rukometaši nadaju da će ih bodriti prepuna dvorana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!