Ostali sportovi

NFL: Novi poraz Coltsa, Cowboysi i Packersi se odvajaju

Mario Majdić Natrlin • ponedjeljak, 12.11.2007.

Važnim divizijskim dvobojima započela je druga polovica sezone, i službeno je sezona "lova na mjesta za doigravanje" otvorena...

Kišom natopljen San Diego, očito nije odgovarao gostima iz Indianapolisa. Nakon teškog poraza od Patriotsa prošlog tjedna, Coltsi su se pokušali vratiti na pobjedničke staze, baš kao i San Diego nakon poraza od Minnesote. Ozlijeđeni Harrison i Clark sinoć nisu bili na raspolaganju QB-u Coltsa Paytonu Manningu, što se pretvorilo u nepremostivu prepreku. Prva je četvrtina za San Diego bila idealna. Na samom kickoffu utakmice, RB Darren Sproles prima loptu i utrčava za polaganje, a nešto kasnije to isto čini i na punt returnu. San Diego je Coltse odlučio napasti oduzevši im glavno oružje - Manninga koji je već do poluvremena imao četiri presječena dodavanja, od kojih mu je dva presjekao CB Antonio Cromartie koji nastavlja zadivljivati svojim potezima i novo je "proturaketno" oružje obrane Chargersa.

Iako se činilo da domaćini drže kontrolu nad utakmicom (na početku četvrte četvrtine vodili su 23:7), Coltsi su odbijali odustati. Sa dva TD-a ( Kenton Kieth na dodavanje Manninga, i Brackett koji je pokupio loptu u TD zoni Chargersa nakon što je ispala QB-u Philipu Riversu) došli su na svega dva razlike ali nisu uspjeli upotpuniti konverziju za dva poena koja bi izjednačila utakmicu. Ipak, usprkos, ukupno šest presječenih dodavanja P. Manninga Coltsi su sa 1:31 do kraja došli do prilike da pobijede, ali Adam Vinatieri je promašio sa 29 yarda i Coltsi gube drugu utakmicu sezone.

Taj dan se u diviziji Coltsa odigravao važan dvoboj između divizijskih suparnika Titansa i Jaguarsa. Titansi bi se ovom pobjedom izjednačili sa Coltsima i pobjegli Jacksonvillu. Ali usprkos ozlijeđenom startnom QB-u Davidu Gerrardu, i najboljoj probijačkoj obrani lige s kojom su se sukobili Jaguarsi, upravo su oni odnijeli pobjedu (postigavši upravo tri probijačka polaganja i upisavši 168 pretrčanih yardi) i izjednačili se sa Titansima.

Još se jedan važan divizijski dvoboj odigravao u diviziji NFC East, gdje su Cowboysi drugi put ove sezone pobijedili NY Giantse i pobjegli im na dvije utakmice razlike. Na poluvremenu su obje momčadi bile izjednačene rezultatom 17:17. Ipak Cowboysi preuzimaju inicijativu u drugom poluvremenu kada QB Tony Romo baca dva TD dodavanja za WR-a Terrella Owensa, dok Giantsi to više nisu mogli pratiti. Romo je bacio ukupno četiri TD dodavanja, dok je Owens uhvatio šest lopti za 125 yardi i važnu pobjedu Cowboysa

Cowboyse na vrhu konferencije NFC prate izvanredni Packersi, ugrabivši svoju osmu pobjedu sezone „razbivši“ Vikingse. QB-u Brettu Favreu zasigurno nije žao što se vratio na teren i ovu sezonu, njegove rekorde više i ne brojimo (dobro, ovaj smo tjedan ubilježili rekord kojim se pridružio Danu Marinu s kime sada čini dvojac QB-a koji su jedini prebacili preko 60 tisuća yardi). Packersi su u pobijedi 34:0 uspjeli zaustaviti odličnog novaka Adriana Petersona (koji se u utakmici i ozlijedio), Favre je bacio tri TD dodavanja, a izgleda da se budi i probijački napad Packersa (RB Ryan Grant je pretrčao 119 yardi).

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Bilo je sigurno da dvoboj između Steelersa i Brownsa neće niti malo sličiti na dvoboj sa početka sezone. Brownsi su, ulazeći u deseti tjedan, jedna potpuno drugačija momčad, iznenađenje sezone, napadačkog mentaliteta i obrane koja je kritizirana ali funkcionira barem onoliko koliko je Brownsima potrebno za upisivanje pobjeda. Mladi QB Derek Anderson izrasta u kvalitetnog dodavača brzinom munje i predvođeni njime, u Cleveland se vratio optimizam i želja za osvetom protiv rivala Steelersa u njihovom Pittsburghu. Stvari su na poluvremenu izgledale veoma dobro za Cleveland koji je vodio 21:9. Ipak u trećoj četvrtini obrana Steelersa krade loptu Brownsima nakon što je ista ispala iz ruke RB Jamala Lewisa, što je QB-a Bena Roethlisbergera dovelo u odličnu poziciju koju je iskoristio bacivši TD dodavanje za Hinesa Warda. A onda je Big Ben pokazao svoje trkačke sposobnosti pretrčavši 30 yardi za polaganje i vodstvo. Ipak to nije dugo trajalo jer je Joshua Cribbs odmah nakon kickoffa loptu odnio natrag do touchdown zone Steelersa i Brownsi su ponovo poveli 28:24. Ipak, odličnu i raznovrsnu utakmicu Roehlisbergera upotpunio je napad u kojem je dodao za vodstvo koje se pokazalo presudnim jer se Brownsi više nisu mogli vratiti (promašen FG s istekom vremena)

St. Louis Ramsi su došli do svoje prve pobijede sezone u dvoboju sa New Orleans Saintsima koji su prekinuli svoj niz od četiri uzastopne pobijede, dok Miami Dolphinsi porazom protiv Buffala nastavljaju sa ovogodišnjom tradicijom poraza.

National Football League, rezultati desetog tjedna: Carolina – Atlanta 13:20, Green Bay- Minnesota 34:0, Kansas City – Denver 11:27, Miami – Buffalo 10:13, New Orleans – St. Louis 29:37, Pittsburgh – Cleveland 31:28, Tennessee – Jacksonville 13:28, Washington – Philadelphia 25:33, Baltimore – Cincinnati 7:21, Arizona – Detroit 31:21, NY Giants – Dallas 20:31, Oakland – Chicago 6:17 , San Diego – Indianapolis 23:21

National Football League, tablica:

KONFERENCIJA AFC

Divizija AFC East
New England Patriots 9 - 0 - 0
Buffalo Bills 5 - 4 - 0
NY Jets 1 - 8 - 0
Miami Dolphins 0 - 9 - 0

Divizija AFC North
Pittsburgh Steelers 7 - 2 - 0
Cleveland Browns 5 - 4 - 0
Baltimore Ravens 4 - 5 - 0
Cincinnati Bengals 3 - 6 - 0

Divizija AFC South
Indianapolis Colts 7 - 2 - 0
Jacksonville Jaguars 6 - 3 - 0
Tennessee Titans 6 - 3 - 0
Houston Texans 4 - 5 - 0

Divizija AFC West
San Diego Chargers 5 - 4 - 0
Denver Broncos 4 - 5 - 0
Kansas City Chiefs 4 - 5 - 0
Oakland Raiders 2 - 7 - 0

KONFERENCIJA NFC

Divizija NFC East
Dallas Cowboys< 8 - 1 - 0
New York Giants 6 - 3 - 0
Washington Redskins 5 - 4 - 0
Philadelphia Eagles 4 - 5 - 0

Divizija NFC North
Green Bay Packers 8 - 1 - 0
Detroit Lions 6 - 3 - 0
Chicago Bears 4 - 5 - 0
Minnesota Vikings 3 - 6 - 0

Divizija NFC South
Tampa Bay Buccaneers 5 - 4 - 0
Carolina Panthers 4 - 5 - 0
New Orleans Saints 4 - 5 - 0
Atlanta Falcons 3 - 6 - 0

Divizija NFC West
Seattle Seahawks 4 - 4 - 0
Arizona Cardinals 4 - 5 - 0
San Francisco 49'ers 2 - 6 - 0
St. Louis Rams 1 - 8 - 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!