Rukomet

Počele završne pripreme

Branko Barić • srijeda, 14.11.2007.

Počela je završna faza priprema naše reprezentacije za Svjetsko prvenstvo koje se od 2. prosinca igra u Francuskoj. Put Poreča je ipak krenuo tek dio reprezentativnog kadra, dok će se drugio dio priključiti sljedećeg tjedna...

Josip Šojat će prvog tjedna raditi bez igračica Podravke i drugih internacionalki koje ovog vikenda sa svojim klubovima odrađuju obveze u Ligi prvakinja. Za sada su mu na raspolaganju rukometašice Lokomotive, Trogira i Trešnjevke, od kojih su neke u sastavu B selekcije, no može im se otvoriti put u Francusku u slučaju eventualnih ozljeda.

"Dobro ćemo razmotriti zdravstvenu situaciju jer u Francusku idu samo potpuno zdrave igračice. Nakon prvog tjedna vidjet ćemo tko ostaje tu za dalje, a tko ide u Rumunjsku s B reprezentacijom. Malo ćemo gledati protivnike, odraditi treninge najbolje što možemo i to je to. Vremena imamo to malo što imamo i nećemo zbog toga sada plakati", izjavio je izbornik prilikom okupljanja reprezentacije u Zagrebu.

Slika 1 od 2.

Najveće pitanje zasad ostaje oko nastupa Dijane Golubić i Maide Arslanagić, koje se muče s ozljedama. Šojat je prenio njegove informacije:"Dijana nije otišla s Krimom na susret Lige prvakinja u Rusiju, no koliko znamo u kombinacijama je za Njemačku. Ne znamo još što će biti s Maidom."

Dobar nastup na Croatia Cupu, gdje je Hrvatska svladala Sloveniju, Makedoniju i Češku, te dobra forma naših igračica, natjerale su mnoge da našu reprezentaciju u Francuskoj svrstaju jako visoko. Izbornik nije oduševljen takvim ambicioznim prognozama, pa spušta loptu na zemlju:"Ne treba se sada zanositi i razbacivati prognozama nakon dobre predstave na Coatia Cupu. Polako, za deset dana ćemo biti puno pametniji. U Francuskoj idemo utakmicu po utakmicu maksimalno, bez ikakvih doziranja. Pokušat ćemo iznenaditi Francusku i doći do dva boda koja bi nam puno toga otvorila. Ambicije su velike, ali smetaju me izjave ljudi koji nas svrstavaju među osvajače medalja. Ja tu vidim još mnogo jakih reprezentacija – Norvešku, Mađarsku, Rusiju... Da ne nabrajam dalje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!