Nogomet

Dinamo rasparao mrežu Južnjaka

Vedran Attias • srijeda, 14.11.2007.

Kad već Dinamovi nogometaši nisu mogli zabiti Baselu i nakon što su to jedva uspjeli u dvoboju s Osijekom, raspucali su se u prijateljskoj utakmici s Južnjakom. U Dinamovoj pobjedi od 20:1 čak sedam pogodaka postigao je jedan od najiskusnijih nogometaša Modrih, Davor Vugrinec...

Kelava, Buljat, Schildenfeld, Carlos Santos, Čale, Chago, Vrdoljak, Sammir, Guela, Vugrinec i Carlos. To je momčad koja je igrala prijateljsku utakmicu protiv Južnjaka s Hvara. Momčad zvuči prilično dobro i sigurno je kako bi se u prvenstvu borili za naslov prvaka.

Ovoj momčadi Modrih nedostaju reprezentativci (Modrić, Drpić, Vukojević, Mandžukić), mladi reprezentativac Tadić, te Mikić, Lončarić, Koch, Balaban i Šokota koji su ozlijeđeni. Ako se još doda kako su Etto i Pokrivač bili prvi dio na klupi onda se vidi kakvu momčad na raspolaganju ima Branko Ivanković.

Sama utakmica bila je tek lakši trening za igrače. Već u prvoj minuti u kaznenom prostoru srušen je mladi Carlos. Riječ je o mladom napadaču iz Brazila (1989. godište) koji je u Dinamu već desetak dana na probi. Prvi dio bio je vrlo aktivan, a u nastavku je ipak malo pao. Ima vrlo dobar udarac lijevom nogom koja mu je jača, ali i s desnom je nekoliko puta opasno opalio.

Jedanaesterac je izveo Vugrinec i tako zabio prvi od svojih ukupno sedam pogodaka koliko je zabio na ovoj utakmici. Guela i Sammir bili su posebno razigrani, a vrlo dobar u veznom redu bio je Vrdoljak koji je namjestio pet golova i zabio dva.

Pogodak za 6:0 zabio je Carlos iz penala koji je opet bio na njemu. Sam je preuzeo odgovornost i zakucao loptu lijevom nogom pod prečku. Do kraja prvog dijela još su Sammir, Guela i Vugrinec zabijali golove za Modre. Vugrinec je bio vrlo željan lopte i igre, a kada je takav onda ga i golovi idu što je najbolje pokazao na ovoj utakmici.

Na odmor se otišlo s 10:0. Na poluvremenu su Schildenfeld i Čale izašli, a u igru su ušli Pokrivač i Etto. U nastavku Dinamo je prvih petnaestak minuta malo stao, ali sve su nadoknadili u ostatku utakmice. Prvi u nastavku mrežu gostiju načeo je Carlos Santos glavom nakon kornera.

Modri su u zadnjih dvadesetak minuta napunili mrežu gostiju s još devet pogodaka. Lokalni junak i čovjek koji će se moći hvaliti kako je zabio Dinamu bio je Topić koji je smanjio rezultat na 19:1, a iza njega još je Pokrivač jednom poslao loptu u mrežu za konačnih 20:1. Golove za Dinamo postigli su Vugrinec sedam, Sammir četiri, Guela tri, Vrdoljak dva, a Chago, Pokrivač, Carlos Santos i Carlos po jedan.

Trener Modrih bio je vrlo zadovoljan utakmicom: "Mi smo htjeli ovakvu laganu utakmicu gdje će se igrači dobro rastrčati i raspucati. Bilo je prekrasnih kombinacija i golova, a bitno je i kako su igrači cijelo vrijeme držali raspored igre i to me posebno zadovoljilo."

Rekao je svoja razmišljanja i o novom Brazilcu u Dinamu: "On je igrač koji je desetak dana na probi. Vrlo je interesantan i nije samo moja odluka hoće li ostati, ali vidi se kako ima potencijala. On nije fizički spreman, ali sigurno kako je zanimljiv i vidjeti ćemo za par dana."

Utakmica je pokazala kako Dinamo ima širok kadar odličnih igrača i kako su igrači koji manje igraju itekako spremni uskočiti u svakom trenutku. Šteta je jedino što se vrlo mali broj ljudi okupio na tribini pomoćnog terena u Maksimiru, ali vrijeme je zaista bilo vrlo neprikladno za utakmicu. Na kraju, još samo valja spomenuti kako je izuzetno korektnu utakmicu bez ikakvih problema vodio Mario Strahonja iz Zagreba.

Prijateljska utakmica: Dinamo - Južnjak 20:1

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!