Košarka

Milanezi ispraćeni sa stotkom

Ivor Krapac • srijeda, 14.11.2007.

Košarkaši Cibone upisali su drugu ovosezonsku euroligašku pobjedu. Momčad Josipa Vrankovića obavila je ono što se i očekivalo protiv gostujućeg milanskog Armani Jeansa, zasad najneuvjerljivije momčadi u njihovoj skupini...

Cibona se nije dala iznenaditi protiv suparnika kojeg su i morali svladati. Bilo je boljih, ali i slabijih razdoblja u igri, no cjelokupni dojam ipak je pozitivan, uz "točku na i" Larryja Ayusa, koji je u posljednjoj sekundi s dva slobodna bacanja upotpunio napadački učinak domaćih na 100 ubačenih poena. Završilo je sa 100:91.

Slika 4 od 5.
Foto: Davor Sajko

Početak utakmice nije donio dobre vijesti za Cibose. Vrlo slab ulazak u susret u napadu i obrani, s puno problema u kontroli skoka, omogućio je gostima odlazak do 7:3 u prve tri minute, a u nastavku i prijetećih 20:10 tri i pol minute do kraja prve četvrtine. U tom razdoblju goste je vodio Ansu Sesay, a pomogli su Gallinari, iskusni Booker i skakački raspoloženi Travis Watson.

Cibona se "razbudila" tek nakon pada u zaostatak od deset poena. Pet poena Damira Mulaomerovića, koji je i večeras bio u startnoj petorci, dovelo je do smanjenja minusa na samo 22:19 minutu i pol do kraja prve dionice, a trica Ayusa, dva slobodna Vukušića i polaganje Andrića osigurali su potpuni preokret, 26:25 za domaće na isteku prvih deset minuta. Kako je izgledalo u dobrom dijelu prve četvrtine, rezultat je ispao sjajan.

Slika 3 od 4.
Foto: Davor Sajko

Na otvaranju druge dionice Cibosi su nastavili tamo gdje su stali u prvoj, uz poene Andrića i Sama Hoskina za 30:26, pa novu tricu Ayusa za dotad maksimalnih 33:28. Gosti iz Milana nakratko su usporili taj nalet uz pet poena dotad "nevidljivog" Reecea Gainesa u preokretu na 37:35.

No, do kraja prvog dijela Milanezi više nisu pružili puno - potonuli su čim se raspoloženom Ayusu priključio Chris Warren, s dvije trice i ukupno osam poena u odmaku do okruglih deset razlike, 53:43 u posljednjoj minuti prvog poluvremena. Da nije bilo neopreznog prekršaja Trea Kelleya na Bookeru, uz koš i dodatno bacanje iskusnog Amerikanca za smanjenje na 53:46, završnica ovog dijela utakmice bila bi idealna za Cibose.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

U drugom poluvremenu je većina dvojbi oko završnog ishoda nestala tek u završnici treće i početkom posljednje četvrtine. Cibona je košem i dodatnim bacanjem Hoskina na ulasku u 24. minutu ponovno stigla do deset razlike (60:50), da bi u nastavku gosti s po pet poena Sesaya i Gallinarija, te tricu Bullerija smanjili na samo 68:65 tri i pol minute do isteka treće četvrtine. No, nakon toga više nisu mogli puno.

Hoskin je nastavio poentirati pod obručem nakon dobre suradnje s asistentski raspoloženim Mulaomerovićem, a Ayuso dodao tricu i dvicu u prvom dijelu velikog bijega, do 80:67 uoči posljednjih deset minuta. Ni na otvaranju završne četvrtine nije bilo posustajanja, s četiri poena Marina Rozića u odlasku do maksimalnih 17 razlike, uz ukradenu loptu i zakucavanje u kontri za 87:70 sedam minuta do kraja.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Do kraja susreta goste je mini-serijom pokušao vratiti večeras razigrani Sesay, u posljednjim minutama pridružili su se i Bulleri i Aradori, no bilo je prekasno za pravu prijetnju. Za Cibose je u tom razdoblju sve najbitnije odradio Ayuso, koji je nizom prodora i iznuđenih slobodnih bacanja praktički odigrao simultanku u napadu, zaključno s dva već spomenuta slobodna za kraj sa stotkom.

Portorikanski reprezentativac okončao je uspješnu večer s 30 poena (15/15 iz slobodnih bacanja), dok je prvi u pratnji bio Sam Hoskin s 18 poena i osam skokova. Chris Warren dodao je 13 poena, a Damir Mulaomerović 12 poena i pet asistencija. Goste je s 24 poena i pet skokova vodio Sesay, a vrijedi dodati i 20 poena 19-godišnjeg Gallinarija.

Skupina B, četvrto kolo: Cibona - Armani Jeans Milano 100:91.

Euroliga - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Cibona100:91Armani Milano
Lietuvos Rytas77:70Aris
Anadolu Efes66:63Le Mans Sarthe
Unicaja Málaga93:70Maccabi Tel Aviv
1Lietuvos Rytas 113+128
2Maccabi Tel Aviv 113+54
3Unicaja Málaga 104+117
4Anadolu Efes 86+26
5Aris 77-18
6Cibona 410-108
7Armani Milano 311-92
8Le Mans Sarthe 212-107

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!