Rukomet

Predstavljena nova dvorana u Splitu

Zvonimir Šimunović • srijeda, 14.11.2007.

Javnom prezentacijom predstavljena je multifunkcionalna sportska dvorana sa 12 tisuća mjesta, koja bi za vrijeme Svjetskog rukometnog prvenstva 2009. trebala ugostiti grupu u kojoj će igrati Hrvatska...

Projekt izgradnje cjelokupnog sportsko poslovnog kompleksa Lora predstavili su splitski gradonačelnik Ivan Kuret i članovi konzorcija Sportski grad. Prezentaciji su prisustvovali i predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Željko Kavran te izbornik reprezentacije Lino Červar. Uz veliku dvoranu, kompleks će sadržavati i jednu manju dvoranu, komercijalne prostore, poslovni toranj te garaže. Rok za završetak velike dvorane kapaciteta 12 tisuća mjesta predviđen je za prosinac 2008., dok će ostatak kompleksa gotov biti do kraja 2010. godine.

Kavran je obećao Splićanima da će hrvatska reprezentacija igrati u gradu podno Marjana: "Mi smo rekli da Gripe ne mogu biti domaćin rukometnoj reprezentaciji, ali sada, kad smo se uvjerili da će nova dvorana biti gotova, možemo reći – Hrvatska će igrati u Splitu!"

Lino Červar uzbuđeno je govorio o gradnji još jedne splitske "ljepotice": "Sada svjetski prvaci možemo postati i u Splitu koji je reprezentaciji dao najbolje igrače. Mogu reći da sam se uvjerio kako će dvorana biti predivna, a samo mogu pretpostaviti kakva će atmosfera u njoj biti kad naša momčad izađe na teren."

Ukupna investicija poslovno sportskog kompleksa Lora iznosi 140 milijuna eura. Gradnja će se odvijati po modelu javno privatnog partnerstva u kojem će grad Split, uz pomoć Vlade, 30 godina plaćati mjesečnu naknadu od tri milijuna kuna, da bi 2037. postao vlasnikom kompleksa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!