Rukomet

Poreč dobija novu sportsku dvoranu

Frane Cvitanić • srijeda, 14.11.2007.

U maloj vijećnici porečke Gradske uprave 12. je studenog potpisan iznimno vrijedan i obvezujući Ugovor o gradnji višenamjenske sportske dvorane Žatika, kapaciteta 3.500 ljudi. Ovu dvoranu ujedinjeno će podići gradsko poduzeće Parentium za izgradnju grada d.o.o., te tvrtka Kamgrad iz Zagreba.

Ugovor vrijedan 72.870.692,07 kuna potpisali su čelni ljudi ovih dviju tvrtki; Dragutin Kamenski iz Kamgrada te Alen Benković iz Parentiuma pred mnogobrojnim predstavnicima medija. Potpisivanju ugovora nazočio je i prvi čovjek grada Poreča Edi Štefanić, te član poglavarstva Edo Kos.

U ovom velikom zahvatu i iznimno zahtjevnom poslu sudjelovat će još i brojne renomirane firme zadužene za odrađivanje najsitnijih detalja, poput termotehničkih postrojenja i instalacija, te čelične konstrukcije i pokrova, bez kojih ne bi bilo moguće kvalitetno i odgovorno obaviti ovaj težak posao.

Zvukovi radova odjekivat će Porečom za tjedan dana, a trebali bi se okončati za točno godinu dana, kad će sportska dvorana zasjat u svom punom sjaju, spremna ugostiti Svjetsko rukometno prvenstvo 2009.godine, ali i gostoljubivo primiti razna društvena događanja poput sajmova, koncerata i drugih sportskih događanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!