Rukomet

U Koprivnici padaju prvaci

Ivan Ambroš • četvrtak, 15.11.2007.

Isto kako je prošle sezone u Koprivnici pao Viborg (pobjednik Lige prvakinja u pretprošloj sezoni), tako će ove sezone pasti aktualne europske prvakinje danski Slagelse...

U četvrtom kolu grupe A Lige prvakinja, Podravka Vegeta u subotu dočekuje danski Slagelse. Za sada Koprivničanke imaju dva boda iz tri odigrana susreta i subotnja pobjeda bi im odškrinula vrata ulaska među osam najboljih europskih ekipa.

U srijedu je Podravka u susretu hrvatskog prvenstva pobijedila Kutjevački podrum 44:39. Najbolja igračica utakmice s osam golova je bila Anita Gaće. Ne treba se puno zamarati s rezultatom i komentarima te utakmice jer ne smije se zaboraviti kakav tempo utakmica imaju Koprivničanke. A samo velike ekipe pobjeđuju i kad “nemaju svoj dan”. Najvažnije je da su još dva prvenstvena boda tu i sad se treba okrenuti ka subotnjoj utakmici Lige prvakinja.

Slagelse je još jednom poražen u danskom prvenstvu i ne dolazi u Hrvatsku s velikim samopouzdanjem. Danske su prvakinje trenutno treće na prvenstvenoj ljestvici sa sedam pobjeda i četiri poraza. Posljednji su pretrpili kod kuće od Ikasta 24:27. U toj je utakmici njihov najbolji strijelac bila Ana Batinić s 10 golova..

Ekipa Anje Andersen puno bolje stoji u Ligi prvakinja gdje im je najbolji strijelac Emiliya Tourey s 25 golova postignutih u tri susreta. U grupi A imaju trenutno četiri boda, a nakon prvog poraza na gostovanju u Mađarskoj, uvjerljivo su pobijedili u zadnja dva susreta. S obzirom da im se sljedeće godine vraćaju važne ozljeđene igračice i da dva zadnja kola igraju na svom terenu, situacija ouči subotnje utakmice im nije nimalo loša

Utakmica počinje u 16:30 u koprivničkoj dvorani i očekuje se velika posjećenost ljubitelja rukometa. Pravdu će dijeliti Poljaci Miroslaw Baum i Marek Goralczyk. Prijenos uživo će biti na HTV 2.

Koliko god je bila izražena Podravkina loša igra u gostima kod Slagelsea i Györa, toliko je izražena i njena dobra igra na svom terenu, u vlastitoj dvorani i pred vlastitim navijačima. Red Roostersi i vjerna publika su i dosad bili Podravkin “osmi igrač” koji je donosio prevagu na terenu. Zato idemo u subotu u Koprivnicu podržati naše cure u četvrtom kolu europske Lige prvakinja protiv Slagelsea, aktualnog prvaka Europe jer – u Koprivnici padaju prvaci.

Liga prvakinja, grupa A, 4. kolo:
Podravka Vegeta - Slagelse.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!