Nogomet

Ivanković: "Polusezona je već sad uspješna"

gnkdinamo.hr • subota, 17.11.2007.

Dinamov trener ima mnogo razloga za zadovoljstvo kako se bliži završetak prvog dijela sezone, Branko Ivanković jesen već sad smatra uspješnom unatoč tome što je ostalo još nekoliko iznimno bitnih utakmica za odigrati...

Pred sam kraj polusezone, pitali smo Dinamova trenera Branka Ivankovića da se osvrne na učinjeno u prošlih nekoliko mjeseci, a isto tako i na period koji Dinamu slijedi prije zimske stanke.

"Već u sada poslusezonu možemo tretirati kao uspješnu. Bila je logičan nastavak prošle sezone, osvajanja duple krune i niz ostalih uspjeha. Nakon određenih promjena u momčadi, dolazaka i odlazaka igrača, jedino što možemo je biti zadovoljni. Uvjerljivo smo prvi s dvanaest bodova prednosti od Rijeke, jedini kiks imali smo s Varteksom, ali se niz pobjeda nastavlja. Nije naodmet ni spomenuti da su Drpić i Vukojević postali reprezentativci."

"Plasirali smo se u Kup Uefa, imali odlične prezentacije u Europi protiv Werdera i Ajaxa. Utakmica s Baselom pokazala je da to nije slučajnost, nego realno stanje stvari. Pokazala je da je Dinamo osposobljen, da ima vrsni kadar igrača. Momčad smo kojeg svaki protivnik treba respektirati i ozbiljno shvaćati."

Osvrnuo se još jednom i na utakmicu s Baselom koju generalno ipak vidi kao uspjeh. Jedan bod smatra kapitalnim i veoma bitnim za ostatak natjecanja.

"Svaki rezultat u Europi u kojem se ostvare bodovi je uspjeh. Imali smo naglašenu želju i optimizam. Htjeli sva tri boda, na terenu smo to demonstrirali, a s obzirom na igru i zaslužili. Činjenica je da smo mogli i do pobjede, ali i ovaj bod može biti od velikog značaja."

Dinamo očekuju još tri utakmice u skupini D lige Kupa Uefa, prva na rasporedu je ona s Brannom u gostima. Nijednog od nadolazećih protivnika ne smatra lošijom ili boljom momčadi. Raspored snage u skupini je uglavnom jednako raspoređen što se potvrđuje iz utakmice u utakmicu.

"Brann je norveški prvak, HSV na bod razlike od prvoplasiranih, Rennes u samom vrhu, a Basel prvak Švicarske. Šanse su svima jednake, sve utakmice biti će jednako zahtjevne. Favorita nema, pod tu se titulu HSV možda svrstava zbog rejtinga."

Do odlaska u Norvešku ostalo je manje od dva tjedna. S pripremama se počelo u nešto manjem intenzitetu dok će se po povratku reprezentativaca započeti punom snagom. Zdravstvena situacija je vrlo dobra, ozlijeđeni su tek Mikić i Lončarić. Balaban je ušao u klasičan trenerski proces i biti će spreman za Brann. Postavlja se pitanje je li u momčadi došlo do pada forme nakon iznimno napornog perioda od većinom po dvije utakmice tjedno.

"Igrači imaju puno entuzijazma i koncentracije na terenu. Svjesni smo da imamo još mjesec dana pred nama i da ne smije biti padova ni u formi ni u koncentraciji. Momčad se dobro drži, a pobjede u prvenstvu garantiraju našu spremnost", zaključio je trener Modrih.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!