Nogomet

U lov na vizu!

Bernard Jurišić • subota, 17.11.2007.

Sat polako, ali neumoljivo otkucava. Skopje se već satima puni Hrvatima, a milijuni će još stiskati palčeve našim nogometnim junacima da se već u Makedoniji domognu tog jednog boda koji nam još nedostaje. Za sve navijače diljem svijeta koji neće moći pratiti televizijski prijenos, Sportnet.hr i ovog puta nudi mogućnost praćenja utakmice uživo...

Raskopani travnjak dočekao je naše reprezentativce sinoć u Skopju, a "bljuzgavica" ih čeka i večeras na makedonskom nacionalnom stadionu. No, svi su naši igrači i članovi stručnog stožera samo slegnuli ramenima i konstatirali "kako nama, tako i njima".

Ova reprezentacija nikad nije tražila alibije i isprike, doduše - nisu im nikad ni trebali. Pobjednički niz koji traje već godinu i pol dana treba produžiti na barem još jednu utakmicu od naredne dvije. Skopje je prva "meč lopta".

Slika 1 od 2.
Foto: Safet Ademi

Vezane vijesti

"Vruće" najave iz makedonskog tabora kao da je ohladilo približavanje utakmice. Što se subota više bliži, Makedonske pobjedničke najave sve su tiše i realnije. Hrvatska je favorit protiv većine europskih reprezentacija, tako i Makedonije, no tu titulu uvijek treba opravdati na travnjaku.

Hrvatska je u Skopju dočekana prijateljski, a dvije je države dodatno povezala tragična smrt popularnog makedonskog pjevača Toše Proeskog, koji je Hrvatsku doživljavao svojim drugim domom. Delegacija HNS-a pojačana Jerkom Lekom i Danijelom Pranjićem, najavila je posjetu grobu makedonske pjevačke legende i pozvala njegove roditelje da budu gosti hrvatske reprezentacije na skopskom stadionu. Upravo će se u večerašnjoj utakmici predstaviti nova makedonska sportska himna "Makedonija navija za vas", čije javno predstavljanje nesretni pjevač nažalost nije doživio.

Prvi udarac na utakmici belgijski sudac Frank de Bleeckere označit će točno u 20 sati. Izbornik Slaven Bilić nije objavio početnu jedanaestoricu, no bit će to najjačih 11 kojim Hrvatska u ovom trenutku raspolaže: Pletikosa - R. Kovač, Šimić, Ćorluka, Šimunić - N. Kovač, Modrić, Srna, Kranjčar - Petrić, Da Silva.

S obzirom na činjenicu da milijuni hrvatskih navijača izvan Hrvatske neće imati prigodu pratiti izravni televizijski prijenos - Sportnet.hr vam i ovog puta nudi mogućnost izravnog praćenja utakmice >>> UŽIVO <<< preko naših stranica. Tijekom i neposredno nakon susreta očekuju vas brojni izvještaji, statistike, izjave i komentari utakmice u Skopju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!