Nogomet

Skupina C: Preokretom na korak do Eura

Ivana Spahija • subota, 17.11.2007.

Najvažniji susret ove skupine bio je onaj između Norveške i Turske. Norvežanima je igrala ulogu pobjeda ili remi, ali su im Turci pripremili iznenađenje svladavši ih na domaćem terenu, i to nakon preokreta. Tako je u ovoj skupini još uvijek otvoreno pitanje drugog putnika na Euro. Vodeća Grčka kod kuće je deklasirala Maltu, a pobjedu je upisala i reprezentacija Moldavije...

Norvežani su na domaćem terenu propustili veliku priliku uzeti sva tri boda Turcima i tako osigurati mjesto na Europskom prvenstvu. Turci su nakon preokreta došli do vrijedne pobjede koja ih još uvijek drži u igri. Norveška je povela u 12. minuti susreta. Nakon asistencije Iversena, Hagen je glavom loptu zakucao pod mrežu gostiju. Ipak, Turci su uzvratili u 31. minuti. Aurelio je centrirao, a Emre Belözoglu s ruba šesnaesterca svladao domaćeg vratara Opdala za izjednačenje.

U 59. minuti uslijedio je preokret, Gönül je dobro pronašao Kahvecija koji je preciznim udarcem zatresao mrežu Norveške za konačnih 2:1 i pobjedu Turske koja se sad probila na drugo mjesto na ljestvici. U posljednjem kolu, Norvežani gostuju na Malti, a Turska kod kuće dočekuje reprezentaciju Bosne i Hercegovine. U tom susretu pobjeda Turcima donosi plasman na Euro, dok Norvežani moraju svladati Maltu i čekati eventualni kiks turske reprezentacije.

Reprezentacija Grčke je na domaćem terenu deklasirala slabašnu Maltu rezultatom 5:0. Posebno raspoložen bio je grčki napadač Gekas, koji je postigao hat trick. Gekas je bio strijelac u 33., 72. i 74. minuti susreta, a mrežu Maltežana probušili su i Basinas u 54. te Amanatidis u 62. minuti. Grčka nakon ove pobjede uvjerljivo drži prvo mjesto na ljestvici i siguran je putnik na Euro.

U susretu koji nije bio od prevelike važnosti, reprezentacija Moldavije kod kuće je upisala pobjedu, domaćini su sa sigurnih 3:0 svladali reprezentaciju Mađarske. Moldavija je došla u vodstvo već u 13. minuti susreta, a strijelac tog pogotka bio je Bugaev. Točno deset minuta kasnije Josan je udarcem iz voleja zatresao mrežu gostiju i povisio vodstvo Moldavije na 2:0. Treći, ujedno i posljednji pogodak za domaćine postigao je Alexeev četiri minute prije kraja za konačnih 3:0 i pobjedu poklonjenu navijačima na stadionu u Kišinjevu.

Skupina C, rezultati:
Norveška - Turska 1:2, Moldavija - Mađarska 3:0, Grčka - Malta 5:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!