Rukomet

Šapčani šaptom pali

Ivana Strahija • subota, 17.11.2007.

Gledatelji u Čakovcu nisu mogli vjerovati da su rukometaši Metaloplastike isti oni koji su pred svega tjedan dana usred Beograda pobijedili Partizan. Pipo stoga nije imao problema pobijediti goste iz Šapca, koji ni u jednom trenutku susreta nisu vodili, pa čak se nisu ozbiljno ni približili ugrožavanju čakovečkog rezultata.

CHALLENGE KUP, 3. kolo

PERUTNINA PIPO IPC ČAKOVEC – MT ZORKA KERAMIKA ŠABAC 35:25 (17:10)
Čakovec, dvorana Graditeljske škole, gledatelja 1200
Suci: Bogdan Stark, Romeo Stefan (Rumunjska)

Perutnina Pipo IPC: Bagarić 13, Arnaudovski 3, Raković 6, Varga 6, Vidaković, Lesjak, Belko, Turk, Mesarić 2, Krajner 1, Herman, Ćavar 4
MT Zorka keramika: Pajić, Krivokapić 3, Jelesić 2, Aleksić, D. Rašić 9, Mitrović 1, Rakić 4, Popov, Antonijević 3, Isailović, Brnjas 3, M. Rašić

Sedmerci
Perutnina Pipo IPC: 4/5 (Bagarić 4/5)
MT Zorka keramika: 3/3 (D. Rašić 3/3)

Obrane
Perutnina Pipo IPC: Lončar -, Šego 21
MT Zorka keramika: Stevanović 4, Vasić 9

Isključenja
Perutnina Pipo IPC: 12 minuta
MT Zorka keramika: 12 minuta

Dugoočekivani susret trećeg kola Challenge kupa. Čakovečka dvorana pod opsadom, stroge mjere sigurnosti, policajci na svakom koraku, a osiguranje pretresa svakog gledatelja. Organizatori susreta ništa nisu prepustili slučaju, pa je šačica navijača u majicama sa šahovnicama odmah smještena na sam vrh dvorane, dalje od 'civila', no ipak se njihova pjesma jasno čula svih 60 minuta.

Slika 1 od 2.
Foto: Ivana Strahija

Ali, na teren kao da su istrčala dva susjedska kluba. I Čakovčani i Šapčani vrlo su se uljudno pozdravili, razmijenili zastavice i poželjeli dobru utakmicu. Ni tijekom susreta nije bilo grubih riječi, izgleda da su se oba tima svjesno trudila da gledateljima daju što bolji primjer.

Start utakmice bio je u najmanju ruku čudan čakovečkim ljubiteljima rukometa. Naime, početak je donio žustru igru i brz tempo, no pada vrlo malo golova. Tome su najviše krive tehničke pogreške i kriva dodavanja, pa protivnici lako dolaze do lopti i kontranapada. Međutim, u kontrama su i jedni i drugi neprecizni, Šapčani uz to imaju problema s neprobojnom čakovečkom obranom, dok igrači Perutnine nikako ne mogu prevariti vrsnog gostujućeg vratara Vasića, koji u prvih desetak minuta ima već šest obrana.

Slika 2 od 3.
Foto: Ivana Strahija

Prvi pogodak susreta vidjeli smo tek u trećoj minuti, kad je Bagarić iskoristio dosuđeni sedmerac. Potom u kontri konačno uspijeva Varga, a onda Bagarić pogađa i iz igre. Domaća se mreža zatresla tek u osmoj minuti, strijelac za 3:1 je Krivokapić.

Do 21. minute Čakovčani su na svaki gostujući pogodak dali dva, pa već imaju +6, a do isteka prvog poluvremena povećavaju razliku na sedam pogodaka, premda je Bagarić promašio sa sedam metara.

U drugom dijelu kao da su se i Čakovčani uvjerili da nema straha od Šapčana, pa se malo opuštaju. Srbi smanjuju na –5 u 38. minuti, serijom od dva pogotka Rakića i jednog D. Rašića, što priziva Perutninu punoj koncentraciji. Prebacivši se u višu brzinu Čakovčani su ponovno zaigrali odlično, što Srbe ostavlja bez pravog odgovora.

Slika 3 od 4.
Foto: Ivana Strahija

Izgleda da su Bagarićevi sedmerci obilježili svaki važan dio susreta, pa tako on upravo iz najstrože kazne dovodi Pipo na +9 u 50. minuti, zabija iz igre u 54. za deseti pogodak viška, a ponovno se dokazuje i vrijednost Ćavara, kojem nije bilo teško pogoditi za 33:22.

U posljednjim minutama susreta obje ekipe imaju po igrača manje na terenu, no situacija se drastično ne mijenja, a Pipo postaje pobjednik rezultatom 35:25. -10 će Šapčani, čak i ako poboljšaju igru, teško nadoknaditi i na domaćem terenu, pa čakovečkom utakmicom treba biti i više no zadovoljan.

Drago nam je što možemo izvijestiti da je utakmica protekla u savršenom redu, nikakvih izgreda nije bilo, a publika, koja je solidno popunila inače polupraznu dvoranu GOC-a, bila je daleko od kazališne i bučno je bodrila zeleno-žute.

Uzvrat se igra za točno tjedan dana, u srpskom Šapcu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!