Ostali sportovi

"Lokomotiva" bolja od domaćina

Vedran Stilin • ponedjeljak, 19.11.2007.

Iza nas je 17. Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u boksu za seniore koje se ovoga vikenda održavalo u Puli, a najbolji su bili boksači zagrebačke "Lokomotive" koji su se okitili s tri zlatna odličja, dok je domaća Pula osvojila dva…

51 boksač iz 16 klubova bila su prijavljena u devet kategorija na 17. Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za seniore u boksu. Od reprezentativaca koji su se prije nekoliko dana vratili sa Svjetskog prvenstva u Chicagu jedino nije bilo Marija Šivolije koji je preskočio ovo natjecanje zbog ozljeda zarađenih u četvrtfinalnom dvoboju protiv kasnijeg pobjednika Uzbekisanca Abosa Atojeva.

Svi ostali bili su tu te još jednom dokazali kako su zasluženo predstavljali Hrvatsku na SP-u, gdje osim Šivolijinog nismo ostvarili značajniji rezultat. Ipak, u Puli su dokazali kako je to trenutno najbolje što hrvatski boks ima te su redom osvajali najsjajnija odličja.

Jedna od najzanimljivijih borba finalnog dana viđena je u kategoriji do 75 kilograma gdje je domaći boksač Sanjin Pol Vrgoč u teškom meču stigao do zlata svladavši Antu Čepu 38:26, čime su ovi boksači zasluženo dobili naslov najborbenijeg para.

Od ostalih dvoboja još ćemo izdvojiti trijumf Vedrana Đipala koji nije stigao do željenog rezultat u Chicagu, ali je u Puli opravdao status najboljega do 91 kilogram nakon što je u finalu pobijedio domaćeg predstavnika Marka Čalića 22:10. To je ujedno boksaču splitskog "Pauka" donijelo epitet najboljeg borca Prvenstva.

Najboljim tehničarom proglašen je Puljanin Mirsad Ahmeti svladavši uvjerljivo Čagalja 24:4 u kategoriji do 57 kilograma, a također treba naglasiti uvjerljive nastupe braće Katalinić te Matkovića.

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u boksu:
54 kg Renato Stojanović (RAD) - Ilir Merdja (LOK) 19:21
57 kg Mirsad Ahmeti (PUL) - Marijan Čagalj (KTO) 24:4
60 kg Antonio Zupčić (DIA) - Milan Čavalić (POS) 2:12
64 kg Matej Benić (RKA) - Boris Katalinić (LOK) 2:22
69 kg Richard Zoran Kralj (HRS) - Borna Katalinić (LOK) 14:34
75 kg Sanjin Pol Vrgoč (PUL) - Ante Čepo (MLA) 38:26
81 kg Ivor Galeković (VGO) - Matej Matković (POS) 1:21
91 kg Vedran Đipalo (PAU) - Marko Čalić (PUL) 22:10
+91 kg Ivica Bačurin (VGO) - Marko Tomasović (PIT) 22:19

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!