Nogomet

Modrić: "Ne igramo ni za Engleze ni za Ruse"

Marin Vuković • srijeda, 21.11.2007.

Kako hrvatska reprezentacija u rukama drži ključ eliminacije engleske ili ruske reprezentacije sa završnice Eura 2008, mogu se čuti razne priče oko toga kome će Hrvatska pomoći. Sve takve spekulacije otklonio je Luka Modrić...

"Nećemo igrati niti za Englesku, niti za Rusiju, već za velik broj naših navijača koji će biti na stadionu", izjavio je Dinamov kapetan. "Inače sam stadion je odličan, jedva čekamo tu istrčati i dati sve od sebe."

Za priče o pomaganju Rusima zna i vratar naše reprezentacije Stipe Pletikosa: "Ja sam zahvalan ljudima u Spartaku za sve što su napravili za mene i kako su me primili, no sutra ja igram samo za Hrvatsku, a ako na taj način pomognem Rusima, tim bolje."

Slika 1 od 2.
Foto: Dragan Kovač

Mnogi se pitaju je li ovo najveća utakmica hrvatske reprezentacije, no Dario Šimić kao čovjek s najviše nastupa u kockastom dresu smatra kako je bitnija utakmica odigrana 1998. godine. "Četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Francuskoj svakako je najveća utakmica Hrvatske dosad. U srijedu imamo čast braniti boje Hrvatske, rasterećeni i već kvalificirani, a ova utakmica je svojevrsna nagrada za sve što smo učinili. Stadion je impresivan, igrat ćemo pred 90.000 ljudi. Travnjak nije najbolji, ali je svakako daleko bolji nego onaj u Makedoniji."

Engleski novinari s posebnim su zanimanjem ispitivali Portsmouthovog kreatora igre Niku Kranjčara, a zanimalo ih je što Niko misli o svom suigraču Luki Modriću. "Ako ga već niste vidjeli na djelu, onda ćete se i sami uvjeriti koliko je on dobar igrač. Nadam se da će mi se uskoro priključiti u Engleskoj. Mislim da to ipak neće biti u Portsmouthu, jer on cilja na nešto više", procijenio je Kranjčar.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!