Nogomet

Skupina C: Turci krenuli na Alpe

Petar Plevnik • srijeda, 21.11.2007.

Nakon što su u prošlom kolu na domaćem terenu izgubili od Turaka, Norvežanima je preostalo odraditi svoj dio posla na Malti i čekati iznenađenje u Istanbulu, no Turci nisu propustili prigodu te su pogotkom Nihata Kahvecija osigurali plasman na Euro...

Iako su Norvežani istrčali na travnjak u La Valetti sa mislima u Istanbulu i takvi su već do odmora riješili svoj dio posla hat-trickom iskusnog Stefana Iversena u 25., 28. te 45. minuti. Početkom nastavka Mifsud vraća nadu domaćinima, da bi Pirovu pobjedu Norvežana potvrdio Pedersen u 75. minuti.

U isto vrijeme Turci su na uzavrelom Ali Sem Yen stadionu svladavali posljednju prepreku na putu ka Alpama, Bosnu i Hercegovinu, koja je odavno izgubila sve izgleda za plasman na Europsko prvenstvo. Veliki teret s leđa Turaka dvije je minute prije odlaska na odmor skinuo Nihat Kahveci, koji udarcem s 10-ak metara dovodi Tursku u zasluženo vodstvo. U nastavku susreta Turci su imali nekoliko prigoda da rješe sve dvojbe oko pobjednika, no usprkos promašajima BiH-a nije pokazivala nikakve ambicije da izbjegne i šesti uzastopni poraz u kvalifikacijama, pa su Turci lakoćom došli do pobjede koja ih vodi u Austriju i Švicarsku.

Jedini susret bez pravog značaja igran je u Budimpešti, gdje su europski prvaci Grci novom pobjedom samo potvrdili da su uvjerljivo najbolja momčad skupine. Mađari su odlično otvorili susret te već u sedmoj minuti preko Buzsakya došli u vodstvo, no na njihovu nesreću Vanczak autopogotkom 15 minuta kasnije vraća stvari na početak. Pitanje pobjednika rješeno je u 14. minuti nastavka, kada Basinas pogotkom s bijele točke donosi Grcima i 10 pobjedu u kvalifikacijama.

Kvalifikacije za EP, skupina C, rezultati: Turska - BiH 1:0, Malta - Norveška 1:4, Mađarska - Grčka 1:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!