Nogomet

Skupina D: Ni Nijemci nisu strojevi

Petar Plevnik • četvrtak, 22.11.2007.

Iako su gotovo cijele kvalifikacije proveli na vrhu skupine D, Nijemci će ipak kao drugoplasirana reprezentacija na Europsko prvenstvo. Samo 0:0 Njemačke protiv Walesa iskoristili su Česi, koji su pobjedom na Cipru osigurali prvo mjesto u skupini...

Nakon uvjerljivih subotnjih 4:0 protiv Cipra, Nijemci su uvjereni u novu pobjedu i potvrdu prvog mjesta u skupini u Frankfurtu dočekali Wales. Najbolju prigodu da dođu vodstvo Nijemci su propustili u 15. minuti, nakon što udarac Borowskog s ruba 16-erca pogađa vratnicu, a dobre prigode imali su i Lahm u 34. te Gomez u 43. minuti susreta. U nastavku susreta pritisak Elfa dodatno je splasnuo, pa su oslabljeni gosti bez većih problema uspjeli održati nulu, dobar rezultat na kraju, za njih, još jednih loših kvalifikacija.

Posrtaj Nijemaca nisu propustili Česi, koji su pobjedom na Cipru osigurali prvo mjesto u skupini. Momčad Karola Brücknera u vodstvo je došla nakon samo 11 minuta igre preko Pudila, da bi pobjedu Čeha pogotkom za konačnih 0:2 u 74. minuti potvrdio Koller.

Sve frustracije za kraj kvalifikacija Slovaci su naplatili na San Marinu podarivši domaćinima petardu u mreži. Otpor domaćina trajao je do 42. minute, kada Michalik dovodi goste u vodstvo. U nastavku susreta Slovaci u razmaku od samo šest minuta igre pogocima Hološka, Hamsyka i Čeha dolaze do uvjerljivih 0:4, da bi konačnih 0:5 sedam minuta prije kraja susreta postavio Čeh.

Kvalifikacije za EP, skupina D, rezultati: Cipar - Češka Republika 0:2, Njemačka - Wales 0:0, San Marino - Slovačka 0:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!