Zimski sportovi

Ivica u lovu na spustaške bodove

Goran Tomičić • petak, 23.11.2007.

U kanadskom Lake Louiseu počinje sezona brzih disciplina u Svjetskom kupu skijaša. Utrke spusta i superveleslalomu na ovoj stazi uvijek su bile neizvjesne. Ivica Kostelić će biti jedini naš predstavnik u natjecanju, a Tin Široki nastupa kao predvozač...

U subotu je na rasporedu spust, a branitelj Malog kristalnog globusa je Didier Cuche, koji je i u novoj sezoni jedan od najvećih favorita. Veliku konkurenciju Švicarac bi mogao imati u još jednom veteranu, 36-godišnjem Marcu Buechelu iz Lihtenštajna, prošlogodišnjem pobjedniku na ovoj stazi. Dobar rezultat će tražiti i Fill, a najveća austrijska uzdanica je Walchhoffer.

U svim utrkama Bode Miller je u krugu favorita, a ne smije se otpisati ni njegov sunarodnjak Nyman. Potencijalno iznenađenje je odlični Slovenac Andrej Jerman, koji se prošle sezone u Garmischu pobjedom uključio među spustaše.

Ivica Kostelić je 42. mjestom prošle sezone na ovoj stazi ostvario rezultat karijere u brzim disciplinama, a iako nije briljirao na treninzima ovaj put očekuje još bolji rezultat, a možda i prve spustaške bodove u karijeri.

Miller brani naslov u superveleslalomu, a u nedjeljnoj prvoj utrci u ovoj disciplini očekuje bolji plasman od prošlogodišnjeg 14. mjesta. U krugu favorita je svakako i prošlosezonski pobjednik Kucera, a i u ovoj disciplini treba se računati na Cuchea. U krugu kandidata za postolje je i Scheiber, koji je u vrh brzih disciplina stigao upravo na ovoj stazi drugim mjestom prošle sezone. Svindal također može do dobrog rezultata, a teško je reći što se nakon loše prošle sezone može očekivati od Maiera.

Lake Louise je u povijesti ugostio 19 utrka Svjetskog kupa skijaša, a prvi pobjednik bio je Talijan Herbert Plank četvrtog ožujka 1980. godine u utrci spusta. Najuspješniji su Austrijanci Eberharter i Maier s tri pobjede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!