Nogomet

"Modrić je naš do siječnja, a onda..."

Zoran Zdelar • subota, 24.11.2007.

Dinamov kapetan svakodnevno je u medijima u posljednje vrijeme. Njegove sjajne igre zagolicale su maštu mnogih, pa tako i novinara koji nagađaju o brojnim klubovima zainteresiranim za njegove usluge. No, sportski direktor Dinama odlučio je uopće ne razgovarati o transferu Luke Modrića sve dok se ne otvori zimski prijelazni rok 1. siječnja, a tada više nitko neće moći garantirati da će ostati do kraja sezone...

Arsenal, Barcelona, Bayern, Chelsea, Newcastle, Real Madrid... svi oni stoje u redu i čekaju da im vrh Dinama da mig da mogu krenuti u pregovore s Lukom Modrićem o ugovoru iz snova, barem tako tvrdi dobar dio naših medija. No, pregovori o transferu od kojeg se očekuje da sruši sve hrvatske rekorde, ali i postavi novi u ovom dijelu Europe morat će pričekati barem početak 2008. godine. Kako se ne bi previše remetila koncentracija Dinamova kapetana čelnici Modrih odlučili su do otvaranja zimskog prijelaznog roka obustaviti sve pregovore i razgovore na temu prodaje svoje 'desetke'.

Nakon sjajne predstave Hrvatske u Londonu kad je gotovo cijeli svijet čuo da su naši reprezentativci slavili na Wembleyju i vrlo dobrog nastupa Luke Modrića zainteresiranih lako moguće ima još i više, no svi oni morat će se strpiti. "Do siječnja nema nikakvih razgovora o transferu Luke Modrića s nikime. Mi na taj način želimo zaštititi i klub da se konstantno ne spekulira te kako se ta tema ne bi razvlačila po medijima svaki dan", kazao je sportski direktor Zoran Mamić.

Nedavni poslovni put Zdravka Mamića u London i posjet Abramovičevoj poslovnoj vili shvaćen je među mnogima kao postizanje dogovora o eventualnom pravu prvokupa Chelseaja, no to ipak nije ni blizu istine. Modrić nije obećan nikome. "Luka nije ništa potpisao. Nitko nema pravo prvokupa, odnosno otkupa njegova ugovora. Ne želimo razgovarati dok ne završi prvi dio sezone", ponovio je još jednom Mamić mlađi.

Poznato je da Dinamo aktivno prati igrače na svim stranama svijeta, nedavno je i Zoran Mamić otputovao u Brazil, no još uvijek nije poznato je li išao zbog određenog imena, a ništa po tom pitanju nije htio novoga otkriti ni ovog puta. "Pratimo stanje u našoj momčadi i po potrebi ćemo reagirati. Postoje određeni igrači koje gledamo, ali još uvijek ništa nije konkretizirano i zato vas molim za strpljenje. Bilo bi neozbiljno istrčati s nekim imenima, a da prije toga nije postignut nikakav dogovor."

Posebno su uvijek zanimljive informacije o tome zanima li Modre koji nogometaš iz Prve HNL. Potekla je tim putem priča i da je Dinamo zainteresiran za dva igrača Osijeka, Domagoja Vidu i Vedrana Nikšića. "Sigurno je da su to zanimljivi igrači, ali mi pratimo mnoge igrače, no nisam u mogućnosti reći vam imena koja bismo mogli dovesti već ove zime ili na ljeto. Normalna je stvar da posebno pratimo igrače u Hrvatskoj, ali i u susjednim državama. Obveza Dinama je da konstantno prati tržište", rekao je Zoran Mamić, a s time se složio i trener Branko Ivanković.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!