Nogomet

Još ima snage

Zoran Zdelar • nedjelja, 25.11.2007.

Mnogi su već pokušali otpisati jednog od najiskusnijih Dinamovih nogometaša. No, Davor Vugrinec već je nekoliko puta ove sezone pokazao da još ima itekako dovoljno snage kako bi barem ulaskom s klupe pokušao popraviti stanje na terenu, a upravo to je i uspio u Čakovcu. Nakon što je zatresao vratnicu i s nekoliko odličnih dodavanja progirao napadače donio je svojoj momčadi izjednačenje kako bi se izbjegnula senzacija kola...

Slika 1 od 2.

Vratar

Ivica Banović (Međimurje) – Vratar čakovečkog kluba najzaslužniji je što Dinamo nije uspio ovog vikenda svladati Međimurje. Obranio je pet stopostotnih situacija, a tijekom cijele utakmice ulijevao je sigurnost svojim reakcijama i znatno olakšao svojoj momčadi na putu do boda protiv uvjerljivog favorita.

Obrana

Jurica Pranjić (Osijek) – 19-godišnji Jurica Pranjić može biti vrlo zadovoljan svojim nastupom ove subote protiv Zadra. U ne odveć zanimljivoj utakmici Pranjić je svoje zadatke u obrani na desnom boku odradio i više no korektno, ali i nije imao mnogo posla obzirom na ne previše agresivne Zadrane ovog puta.

Mario Lučić (Varteks) – Bez i jedne pogreške odigrala je obrana Varteksa u susretu s Šibenikom. Najzaslužniji za to je bio Mario Lučić koji je cijeli susret odigrao na iznimno visokoj razini, tako da vratar Mađarić nije imao posla gotovo svih 90 minuta.

Krunoslav Bratković (Međimurje) – Bratković je zadavao glavobolju Dinamovim napadačima, i čuvao svoj kazneni prostor kao sokol. Više je puta potegnuo i prema naprijed, nije se štedio i među zaslužnijima je što je njegov klub uspio iznenaditi aktualnog prvaka.

Davor Bagarić (Cibalia) – Vinkovčani su na svom terenu uspjeli svladati Inter i tako doći na samo tri boda zaostatka za Hajdukom, a ponovno je odlično odigrao Davor Bagarić, koji, nije tajna, je već neko vrijeme njihov daleko najbolji igrač. Ovog puta je doveo Cibaliju u vodstvo pogotkom iz jedanaesterca, a bio je standardno razigran i opasan te pravovremen prilikom izvršavanja obrambenih zadataka.

Veza

Senijad Ibričić (Zagreb) – 22-godišnji bosansko-hercegovački reprezentativac sjajno se snašao u duelu s Tudorom u derbiju kola i njegov je pogodak presudio utakmicu te ga se opravdano može proglasiti najboljim igračem susreta. Talentirani nogometaš nakon razdoblja loše igre polako se ponovno vraća u staru formu zbog koje su ga mnogi smatrali velikim talentom.

Josip Brezovec (Varteks) - Definitivno najbolji na subotnjem susretu Varteksa i Šibenika. Gotovo da se može reći kako je pretrčao koliko i svi ostali igrači na terenu zajedno. Izveo slobodan udarac nakon kojeg je Varteks poveo. Nebrojeno puta spriječio Šibenčane u pokušajima da razviju neku igru.

Marko Dinjar (Osijek) – Vezni igrač Osijeka nakon uspješno odrađenih nastupa za mladu reprezentaciju Hrvatske još jednom je pokazao da je trenutno u sjajnoj formi jer je bio jedna od najvećih prijetnji za gol Zadra, a i pogodio je vratnicu početkom drugog dijela. Bio je od velike pomoći svojim napadačima.

Davor Vugrinec (Dinamo) – Jedan od najiskusnijih Dinamovih nogometaša ulaskom u igru u Čakovcu potpuno je preokrenuo stanje na terenu. Iako su Modri stvarali prilike i dotad, Vugrinec je bio iznimno motiviran i sjajnom igrom razigravao svoje napadače koji ipak nisu uspjeli iskoristiti njegove lopte te je zato sam postigao pogodak kojim je spasio svoju momčad od putovanja u Bergen u lošem raspoloženju. Prije pogotka zatresao je i vratnicu i zahvaljujući svemu tome pronašao svoje mjesto u momčadi kola unatoč maloj minutaži.

Miljenko Mumlek (Varteks) – Mumlek je još jednom pokazao zašto ga se može smatrati jednim od najboljih igrača u Prvoj HNL. Mujanović je nakon njegovog udarca povećao vodstvo domaćih na 2:0, a Semleru je u samom završetku utakmice sjajno asistirao kako bi Varteks definitivno potvrdio izlazak iz krize.

Napad

Asim Šehić (Slaven Belupo) – Nakon loše reakcije Pamića, Jurić je iskoristio vrlo dobru priliku za centriranje, a tu šansu nije propustio realizirati Šehić kako bi i konačni rezultat pokazao da su Koprivničani u ovoj utakmici ipak bili bolji od Rijeke i da su zasluženo došli na samo tri boda zaostatka za drugim mjestom koje trenutno drži upravo momčad s Kantride.

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!