Rukomet

Kos odveo Celje u drugi krug

Petar Plevnik • nedjelja, 25.11.2007.

Posljednji susreti po skupinama Lige prvaka razriješili su i posljednje dvojbe oko putnika u drugi krug natjecanja. Najuzbudljivije je bilo u Celju, gdje je istoimeni domaćin zahvaljujući pobjedi nad Gummersbachom osigurao drugo mjesto ispred Veszprema. Odličan učinak u pobjedi slovenskog prvaka imao je Igor Kos sa šest pogodaka...

Skupina A

Astrahan je propustio veliku prigodu da pobjedom u Karvini dođe do drugog mjesta u skupini, budući da je Ivry na domaćem terenu poražen od Barcelone. U pobjedi Španjolaca najbolji Rocas sa osam pogodaka, kod domaćina četiri pogotka Abaloa.

Rezultati: Banik Karvina - Zarja Astrahan 22:22, Ivry - Barcelona 27:29.

Skupina B

Posljednje kolo u skupini B samo je potvrdilo ono što se znalo od ranije. Kiel je protiv Constante potvrdio svoju konstantu i predvođen Anderssonom sa osam te Zeitzom sa pet pogodaka stigao do šeste pobjede. Drugo mjesto potvrdio je Montpellier slavljem u Hammarbyu, dok će Šveđani unatoč porazu u Kup kupova.

Rezultati: Kiel - Constanta 38:24, Hammarby - Montpellier 28:34.

Skupina C

Iako je Vardar predvođen Jovićem sa šest pogodaka u Skopju svladao Ademar Leon, u čijim je redovima sa 12 pogodaka bio najbolji Stranovsky, pobjeda Zagreba protiv Schaffhausena ostavila je Makedonce bez nastavka europskog natjecanja.

Rezultati: CO Zagreb - Kadetten Schaffhausen 30:27, Vardar - Ademar Leon 29:28.

Skupina D

Portland je pobjedom u Slovačkoj potvrdio svoje prve mjesto, a u slavlju gostiju 35:29 najbolji Nikolić i Ruesga sa sedam pogodaka, dok kod domaćina sedam pogodaka Kozlova.

Drugo mjesto potvrdio je Svendborg, koji je na domaćem terenu predvođen Larsenom sa osam pogodaka svladao Bregenz, koji se oprošta od europskog natjecanja. U redovima Austrijanaca najbolji Schilinger sa 10 pogodaka, dok je Medić postigao tri.

Rezultati: Svendborg Gudme - A1 Bregenz 33:29, Tatran Prešov - Portland San Antonio 29:35.

Skupina E

I u skupini E favoriti su nastup u Ligi prvaka okončali pobjedama. HSV je sa 15 pogodaka pregazio goste iz Zaporožja, uz sedam pogodaka Yoona i Lindberga. Kod gostiju 10 pogodaka Onufriyenko. Tek nešto manje uvjerljivi bili su Čehovski medvedi protiv Viborga. Rusi su slavili sa 36:27.

Rezultati: Čehovski medvedi - Viborg 36:27, HSV - Zaporožje 36:27.

Skupina F

Sukladno predviđanjima tek je posljednje kolo donijelo rasplet u "skupini smrti". Veszprem je slavio na Islandu i nadao se kako neopterećeni Gummersbach može slaviti u Celju te tako pogurati Mađare u drugi krug. Ipak, nošeno podrškom 6000 gledatelja Celje je predvođeno našim Igorom Kosom sa šest pogodaka te Renatom Sulićem sa četiri pogotka slavilo sa 28:27 i osiguralo prolaz dalje. U redovima gostiju najbolj Ilić sa devet pogodaka, dok je Vedran Zrnić postigao dva.

Rezultati: Celje PL - Gummersbach 28:27, Valur - Veszprem 24:31.

Skupina G

U odlučujućem susretu za drugo mjesto u skupini Flensburg je u Poljskoj razmontirao Zaglebie sa čak 15 pogodaka razlike, a u pobjedi Flensburga uz Christansena sa devet pogodaka odličan je bio Lacković sa sedam pogodaka.

Maksimalan učinak Ciudad Real ostvario je pobjedom protiv Drammena od 44:35, a prvo ime u pobjedi domaćina bio je Rutenka sa devet pogodaka, dok je Petar Metličić postigao dva. Kod gostiju šest pogodaka Hykkeruda.

Rezultati: Ciudad Real - Drammen 44:35, Zaglebie Lubin - Flensburg 19:34.

Skupina H

Točku na i odličnog nastupa u skupini, Szeged je stavio šestom pobjedom protiv Meškova, dok je Bosna razočaravajući nastup okončala domaćim porazom od Gorenja. U redovima Bosne devet pogodaka Kapisode, dok u redovima Slovenaca šest pogodaka Drage Vukovića.

Rezultati: PICK Szeged - Meškov 33:24, Bosna - Gorenje Velenje 25:30.

Liga prvaka - Skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Atletico de Madrid44:35Drammen HK
Interferie Zagłębie Lubin19:34Flensburg
1Atletico de Madrid 6213:153+6012
2Flensburg 6179:173+66
3Drammen HK 6181:200-193
4Interferie Zagłębie Lubin 6161:208-473

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!