Rukomet

Balić, Dominiković, Lacković i Matošević u Zagrebu!

Ivan Ambroš • utorak, 27.11.2007.

Rukometaši Zagreb Croatia Osiguranja nisu imali sreće prilikom ždrijeba skupina drugog kruga Lige prvaka. "Zagrebaši" su smješteni u iznimno jaku skupinu tri, zajedno sa španjolskim Portland San Antonijom te njemačkim predstavnicima HSV-om i Flensburgom...

U utorak je u Garten hotelu Altmannsdorf u Beču održano izvlačenje grupa drugog kruga Lige prvaka EHF-a. Tome je prethodilo izvlačenje parova osmine finala Chalenge Cupa, Kupa EHF-a i Kupa pobjednika kupova.

Već tijekom samog izvlačenja postalo je jasno da će Kiel kao branitelj naslova imati lagan posao u grupi A, dok će Zagreb u skupini C biti na velikim mukama.

Naš predstavnik je izvučen među posljednjima, pa je neizvjesnost trajala tijekom cijelog izvlačenja. Kuglice su htjele da hrvatski prvak ponovo zaigra u skupini C, ali ovaj put s jednim španjolskim i dva njemačka kluba. Teško je ne primijetiti da su sva tri Zagrebova suparnika iz dvije najjače rukometne lige svijeta – njemačke i španjolske. Kada se dobije grupa s finalistom i polufinalistom Lige prvaka i finalistom Kupa pobjednika kupova, onda se takva grupa može jedino nazvati grupom smrti. Ali, na muci se poznaju junaci...

Zagrebu skupina smrti

Grupa 1:
THW Kiel (Njem)
CBM Ademar Leon (Špa)
Chehovskie Medvedi (Rus)
US Ivry handball (Fra)

Grupa 2:
BM Ciudad Real (Špa)
Vfl Gummersbach (Njem)
Montpellier HB (Fra)
RK Gorenje Velenje (Slo)

Grupa 3:
Portland San Antonio (Špa)
HSV Hamburg (Njem)
SG Flensburg-Handewitt (Njem)
Croatia Osiguranje Zagreb

Grupa 4:
FC Barcelona (Špa)
Pick Szeged (Mađ)
Celje Pivovarna Laško (Slo)
GOG Svendborg TGI Gudme (Dan)

Portland San Antonio je u prvom krugu zabilježio četiri pobjede i dva remija. Osim našeg Ivana Balića koji je motor ekipe, u dosadašnjim susretima se istakao Carlos Ruesga koji je njihov prvi strijelac u Ligi prvaka s 43 postignuta gola iz šest utakmica. Također se u Pamploni izvrsno snašao i Valter Matošević koji je već nekoliko puta donosio pobjedu svojoj ekipi. U obrani je standardan naš Davor Dominiković kojem je posljednje 11. kolo Asobal lige poslužilo i da demonstrira svoju izvrsnu igru i u napadu.

U španjolskom prvenstvu Portland i ne stoji najbolje. Trenutno su na razočaravajućem četvrtom mjestu, iza Ciudad Reala, Barcelone i Aragona, s četiri boda manje od prvoplasirane ekipe. Glavni problem trenutno su im ozljede: Balić ima problema s preponama dok su na listi ozljeđenih još i Kristian Kjelling, Ricardo Andorinho i Fernando Hernandez. S obzirom da do prvih utakmica drugog kruga ima dovoljno vremena zasigurno će klupski liječnici učiniti sve potrebno da sva četvorica budu spremna za drugi krug. Jer pobjednik Lige prvaka 2001., pobjednik Kupa pobjednika kupova 2000. i 2004. te finalista Lige prvaka 2003. i 2006. i ove sezone cilja visoko. Iako španjolski mediji navode da je Portland završio u najtežoj skupini, zasigurno će učiniti sve da prođu dalje.

Finalist Kupa pobjednika kupova je drugi tvrdi orah u skupini smrti. Glavni igrač Hamburga je poznati Koreanac Yoon Kyung-Shin koji im je ujedno i prvi strijelac u Ligi prvaka sa 34 postignuta pogotka. Trenutno su na četvrtom mjestu ljestvice Bundeslige. Iako im je ovo prva sezona Lige prvaka u povijesti u prvom krugu su zabilježili pet pobjeda i jedan remi. Ekipa za svaki respekt.

Za razliku od Portlanda i Hamburga koji su prvi krug završili na čelu svojih skupina, Flensburg se kao i Zagreb namučio na putu u drugi krug. No, zato puno bolje stoje u njemačkom prvenstvu gdje drže drugo mjesto na ljestvici, odmah iza Kiela. Glavni su im strijelci ove sezone dobro nam znani Lars Cristiansen i Marcin Lijewski. Iako naš Blaženko Lacković muku muči s ozljedama, zasigurno će biti velika pomoć svojoj ekipi u ključnim trenucima.

U osobnoj iskaznici njemačke ekipe stoji da su u svojoj povijesti osvajali Kup EHF-a i Kup pobjednika kupova a prošle godine igrali u finalu Lige prvaka. Trener Flensburga Kent-Harry Andersson je nakon ždrijeba izjavio da je njegova ekipa dobila najtežu moguću grupu: "U ostalim su grupama jasni favoriti Kiel, Barcelona i Ciudad Real. Ali u našoj grupi je nemoguće predvidjeti bilo što."

Prvo kolo drugog kruga Lige prvaka će se igrati 6. veljače sljedeće godine, a posljednje je predviđeno za 16. ožujka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!