Košarka

Razigrani Vladović potopio Francuze

Kristian Hohnjec • utorak, 27.11.2007.

Košarkaši Zagreba i u drugoj su utakmici pobijedili Gravelines te se tako zadržali u Europi. U uzvratnom susretu drugog pretkola Fibinog Eurocupa Mravi su slavili u Francuskoj 100:88. Momčad Danijela Jusupa vodila je od samog starta, a najistaknutiji pojedinac bio je Jakov Vladović...

Jusup je poslije uvjerljive pobjede u Trnskom (85:62) upozoravao da još ništa nije riješeno. Puhanje na hladno postiglo je željeni efekt, a mobilizirani Mravi odlično su otvorili susret i poveli 9:0. Prednost je u tijeku prvog poluvremena iznosila i 17 razlike (33:16), a na predah se otišlo sa nešto skromnijih devet koševa prednosti (54:45).

Početkom nastavka Zagreb se vratio na dvocifreni razmak, a razočaravajući domaćin u posljednjih deset minuta uspio je tek smanjiti prednost koja se penjala i preko 20 koševa. Zagreb je tako osigurao nastavak natjecanja u Eurocupu, a faza po skupinama donijet će mu dodatnih šest utakmica i određenu financijsku injekciju.

Kao i u prvom susretu, Francuzi nisu imali rješenja za Zagrebov pick&roll, a organizator igre Mrava, Jakov Vladović završio je utakmicu s izvrsnih 12 asistencija uz 17 poena. Vrlo dobri su bili još Dundović s 19 koševa, Jurica Ružić (14), Babić te Simon (oba 12).

Fiba Eurocup, drugo pretkolo, uzvratni susret: Gravelines - Zagreb 88:100 (62:85).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!